Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Deputatul Ioan Bălan solicită implicarea Ministerului Transporturilor pentru creșterea numărului de curse aeriene pe Aeroportul Suceava

ioan balanVicepreședintele regional PNL, deputatul de Suceava, Ioan Bălan a făcut o interpelare către ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, în care arată importanța creșterii numărului de curse aeriene. Bălan a spus că dacă aceste curse aeriene ar fi, atunci Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare ar deveni unul regional.

like-facebook„I-am scris, în aceeaşi interpelare, domnului Costescu, faptul că Aeroportul Ştefan cel Mare a intrat încă din 2008 într-un amplu proces de modernizare, iar şi astăzi, dacă numărul curselor ar fi de cel puţin 10 pe zi, aeroportul ar deveni un aeroport regional în numai câţiva ani. Atunci s-ar justifica şi investiţiile într-un nou terminal la aeroport. Dacă vom rămâne tot la maximum 5 curse pe săptămână şi acelea operate doar de compania aeriană naţională, riscăm să ţinem aeroportul doar pentru curse interne, iar investiţiile deja făcute … nu sunt exploatate la potenţial. Ştiu! Este foarte uşor să spui că aeroportul este în administrarea Consiliului Judeţean Suceava şi tu, ca minister al transporturilor, să te derobezi de orice responsabilitate în dinamizarea acestuia, ca parte componentă a întregii infrastructuri naţionale. Suceava a făcut tot ceea ce a depins de ea pentru ca aeroportul să-şi aducă acasă copii plecaţi la muncă în străinătate. De aceea, apelul meu la Ministrul Transporturilor are rostul de a-l sensibiliza şi de a-l asigura că fără suportul Guvernului, nu vom reuşi nici să atragem mai multe curse interne şi internaţionale, nici să exploatăm zona cargo şi să dăm astfel locuri de muncă bine plătite către suceveni”,  susține în interpelare deputatul Ioan Bălan.

Săptămâna trecută, parlamentarul sucevean a făcut o interpleare către ministrul Transporturilor în care susținea că oficialul de la București anunța că ministerul va aloca pentru investiții suma de peste 1 miliard de euro pentru investiții.

Bălan arăta că nu putea rămâne indiferent după anunțul făcut de ministrul Transporturilor după ce patru ani, același minister a rămas indiferent la județul nostru.

„Nu am nimic personal cu domnul Costescu, Ministrul transporturilor, însă nu am putut să nu reacţionez la declaraţiile domniei sale, potrivit cărora Suceava va primi investiţii publice în infrastructura de transport de peste 1 miliard de euro. Evident că i-am mulţumit, pe calea unei interpelări, pentru faptul că în sfârşit Bucureştiul se uită şi către noi, către Bucovina. I-am atras atenţia domnului ministru că simpla alocare investiţională nu se tranformă automat în investiţii concrete, iar de şantiere începute şi abandonate în rugină suntem sătui. Nouă ni s-a mai promis în ultimii ani că măcar investiţiile demarate în perioada 2008-2012 vor fi finalizate, deşi fuseseră executate în procente de până la 90%, şi acest lucru nu s-a întâmplat nici astăzi. De aceea încă am rezerve cu privire la concretizarea investiţiilor pe care le aşteptăm de ani de zile. Am speranţa că declaraţiile domnului Costescu sunt declaraţiile unui ministru tehnocrat, responsabil, care nu aleargă după voturi, iar investiţiile promise în aeroportul nostru, în drumurile naţionale din judeţ şi în calea ferată învechită să înceapă să se vadă chiar din această primăvară!”,  a spus Bălan.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*