Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Referendum la Dolhasca pentru revenirea la statutul de comună. Vezi când!

festival dolhasca (7)Consilierii locali din Dolhasca au aprobat, vineri, în ședința de consiliu local, cu unanimitate de voturi, organizarea referendumului pentru trecerea de la statutul de oraș al localității Dolhasca și satele arondate la statutul de comună. Referendumul urmează să aibă loc pe data de 17 aprilie 2016.

Decizia consilierilor locali a fost luată după ce la Casa de Cultură „Alexandru Arșinel” din Dolhasca a avut loc, pe 13 martie, o ședință publică privind proiectul de hotărâre referitor la organizarea unui referendum local în data de 24 aprilie pentru revenirea localității Dolhasca la statutul de comună. Inițiatorul proiectului a fost primarul din Dolhasca, Maria Cojocariu.

like-facebookDupă dezbaterea publică, proiectul care a primit votul consultativ al cetățenilor, a fost supus aprobării Consiliului Local, în şedinţa ordinară de vineri, deliberativul local stabilind ca în data de 17 aprilie să fie organizat referendumul.

Primarul orașului Dolhasca, Maria Cojocaru, a declarat că urmeaza ca hotărârea Consiliul Local să primească avizul de legalitate de la Prefectura Suceava.

„Odată primit acest aviz cât mai repede, respectiv trei zile, după care urmează dezbaterea publică în termen de 20 de zile, potrivit legii pentru a ne încadra pentru data referendumului. Concomitent, se fac pregătiri tehnice pentru acest referendum. Trebuie amintit că aceste dezbateri vor avea loc în fiecare localitate componentă a orașului Dolhasca. Pentru a reveni la statutul de comună, trebuie ca fiecare localitate să obțină 30 la sută din numărul celor înscriși în listele electorale”, a spus Maria Cojocaru.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*