Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Societăți comerciale luate la puricat de polițiști. Vezi ce amenzi au dat!

politieServiciul de Investigarea Criminalității Economice Suceava a organizat şi desfășurat, joi, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.
Astfel, au fost verificate 12 societăți comerciale, întreprinderi individuale şi persoane fizice şi aplicate 2 sancţiuni contravenţionale la Legea nr.12/1990 modif., în valoare de 10.000 lei.

De asemenea, au fost constatate 2 infracţiuni, ambele la Legea 84/1998 rep. privind mărcile şi indicaţiile geografice şi bunuri ridicate în vederea expertizării în valoare de 2.550 lei, constând în articole de îmbrăcăminte.
like-facebook
Spre exemplu, o femeie de 42 de ani, din oraşul Gura Humorului, a fost depistată de polițiști în timp ce oferea spre comercializare în incinta unui centru comercial din localitate, articole de îmbrăcăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate şi protejate în România, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele sunt contrafăcute.

„În cauză s-a întocmit dosar penal și au fost ridicate mai multe articole de îmbrăcăminte, în vederea expertizării de către titularii de mărci”, potrivit unui comunicat al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*