Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Sute de suceveni au ajuns la Urgență, anul trecut, din cauza drogurilor și a alcoolului

ambulantaAproape 260 de suceveni au ajuns, anul trecut, de urgență la spital, din cauza consumului de droguri sau alcool, potrivit  Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava. În 2015 an, la unităţile spitaliceşti din judeţ au fost înregistrate aproape 260 de cazuri de consum de substanţe psihoactive care au fost înregistrate ca urgenţe medicale.

„Din monitorizarea de rutină a indicatorului urgenţe medicale cauzate de consumul psihoactive, în anul 2015 au fost înregistrate, la nivelul judeţului Suceava, 259 de cazuri de urgenţă”,susțin reprezentanții CPECA Suceava.

like-facebookPotrivit acestora, este vorba de raportări atât la consumul de droguri, cât şi de alcool. Un număr de 144 de bărbaţi şi 115 femei, s-au aflat în această situație din acest total, 212 cazuri fiind înregistrate Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Alte 30 de urgenţe au fost înregistrate de Spitalul municipal Fălticeni și 17 la Spitalul Cîmpulung Moldovenesc.

Tot anul trecut, CPECA a fost implicat în unele proiecte locale de prevenire a consumului de droguri, printre acestea numărându-se Proiectul „Video Art” – ediţia a VII-a, Proiectul „Alege sănătatea”, Proiectul „De mici, să preţuim sănătatea !” şi Proiectul “Insight”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*