Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Opt patroni de restaurante din Suceava au cerut autorizație pentru a deschide terasele

fumatUn număr de opt patroni de restaurante din municipiul Suceava au solicitat autorizație de la Primărie pentru a deschide terasele. Ei au solicitat acest lucru cu două săptămâni mai devreme deoarece de pe 17 martie se interzice fumatul în spații publice închise.

like-facebook Consiliul local a aprobat ca terasele să funcționeze în municipiul Suceava în perioada 1 mai – 31 octombrie.

„Din păcate, conform unei hotărâri anterioare de consiliu local, sezonul de deschidere a teraselor în municipiul Suceava este între 1 aprilie și 31 octombrie. Ar trebui să modificăm hotărârea veche de consiliu local pentru a le satisface solicitările. Eu îi înțeleg, este o chestiune mai delicată, ca la noi în România”, a declarat, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu.

Edilul a mai precizat că, în calitate de șef al Poliției Locale, nu a cerut polițiștilor locali să amendeze persoanele care încalcă interdicția de fumat pentru că nu sunt apărute normele metodologice de aplicare a legii.

„Nu sunt de acord să amendăm, așa, aiurea”, a spus Lungu.

El susține că și angajații din Primăria Suceava au amenajate locuri pentru fumat: unul pe terasă și unul în spatele clădirii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*