Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Inspectoratul Județean de Poliție Suceava a rămas fără șef

ipj-suceavaInspectoratul Județean de Poliție (IJP) Suceava nu mai are șef, după ce comisarul șef de poliție Viorel Onea s-a pensionat începând cu data de 14 martie. Deocamdată, Inspectoratul General al Poliției nu a împuternicit niciun ofițer să preia conducerea acestei instituții. Prin atribuții însă comanda ar trebui preluată de către adjunctul acestuia, comisarul de poliție Liviu Stejărel Oniu. Numai că acesta din urmă nu este nici domnisa sa ocupantul unei funcții prin concurs, ci este împuternicit pentru funcția de adjunct al șefului IPJ.

like-facebookPotrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, conducerea centrală a Inspectoratului General al Poliției este întrituită să împuternicească un ofițer superior la șefia poliției județene respectiv, pe adjunctul acestuia sau un alt ofițer. Nici reprezentanții Biroului de Presă al IPJ Suceava nu știu cu exactitate când cei la IGPR vor decide să numească un șef interimar la instituția poliținească din Suceava.

Pentru funcția de șef al IPJ Suceava de câțiva ani a fost o nebunie. În câțiva ani, mai mulți ofițeri superiori au râvnit pentru a ocupa fotoliul de șef deși, la un moment dat s-ar putea spune că postul a fost blestemat.Doi șefi la diferite perioade s-au ales cu dosare penale. Numai în 2013, IPJ Suceava a avut patru şefi, iar anul încă nu s-a încheiat.

În prima parte a lui 2013, Poliţia a fost condusă de comisarul-şef Marcian Colman, a cărui împuternicire a expirat în luna iunie. Pe 1 iulie, conducerea a fost preluată de de comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, care ulterior, a fost trimis la Călăraşi . Todiruţ a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava.

Conform legii, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ a fost pus la dispoziţie şi i s-a acordat o funcţie în cadrul Serviciului Arme, Substanţe Explozive, urmând ca la finalul procesului, în funcţie de soluţia judecătorilor, să fie ori reabilitat şi repus în drepturi, ori să i se desfacă, în cazul unei condamnări, contractul de muncă.Firesc, funcţia de şef al IPJ Suceava trebuia preluată de o altă persoană. Printr-un ordin al ministrului MAI, de pe 15 august 2013, a fost numit la comandă comisarul-şef Ioan Crap, unul dintre adjuncţii instituţiei.

În primăvara lui 2014, comisarul șef Ioan Crap a fost pus la dispoziţie,după ce a dobândit calitatea de inculpat într-un dosar demarat de Serviciul Teritorial Suceava DNA. În acest dosar, comisarul şef Ioan Crap este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice iar în aceste condiţii, Ioan Crap nu mai poate deţine funcţia de conducere, fiind pus la dispoziţia unităţii, conform regulamentelor ce funcţionează la nivelul Poliţiei Române. Comanda a fost preluată de comisarul șef de poliție, Viorel Onea. De altfel, Onea a fost în perioada 1 septembrie 2003 şi până în decembrie 2014 a fost adjunct al şefului IPJ Suceava, pe linie de ordine publică şi poliţie rutieră. În decembrie 2014 a fost împuternicit la conducerea IPJ Suceava, iar din iulie 2015 ocupă funcţia de şef al acestei structuri.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*