Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Aproape 300 de furturi din mașini înregistrate, în județul Suceava, anul trecut

furt din masinaDatele Inspectoratului Județean de Poliție Suceava arată că în această perioadă se înregistrează un trend ascendent privind furturile din auto. Principala cauză este neasigurarea vehiculelor pe perioada picnicurilor, a vehiculelor parcate în curţile locuinţelor, sau neasigurarea autoturismelor chiar şi pentru câteva momente atunci când şoferii se deplasează la unităţi de alimentaţie publică sau în alte locaţii.

like-facebookDe asemenea, un factor suplimentar de risc îl prezintă şi lăsarea la vedere a unor bunuri de valoare în autovehicule chiar şi pentru perioade scurte.

În anul 2015 au fost sesizate 279 de furturi din auto, cu 46 mai puţine decât în anul precedent.
Deşi se constată o scădere statistică, sunt în continuare persoane care ignoră reguli preventive minime, expunându-se astfel victimizării.

La fel s-a întâmplat și sâmbătă. Poliția comunală Șcheia a fost sesizată prin ,,S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că, persoane necunoscute au spart geamul unui autoturism și au sustras bunuri.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, un tânăr de 22 de ani din municipiul Suceava și-a parcat autoturismul pe o stradă din satul Şcheia, iar prietena acestuia a lăsat la vedere, pe scaun, un portofel cu acte şi bani, ocazie cu care, persoane necunoscute au spart geamul portierei și au sustras portofelul, prejudiciul fiind de aproximativ 200 de lei.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului”, potrivit IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*