Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Olimpiada Națională de Limbă Polonă Maternă, la Dom Polski din Suceava

olimpiadaÎn zilele de 11-13 martie, la Dom Polski din Suceava se desfășoară a VI-a ediție a etapei naționale a Olimpiadei de Limba Polonă Maternă, organizată de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava în colaborare cu Uniunea Polonezilor din România și Comitetul Central al Olimpiadei de Literatură și Limba Polonă de la Varșovia.

Elevii care iau parte la această etapă au trecut de etapa eliminatorie a olimpiadei organizate la nivelul școlilor dar și de etapa județeană. Ei  se vor lupta cu limba și literatură polonă șaptesprezece elevi din școlile gimnaziale din Poiana Micului și Solonețu Nou și șapte elevi de liceu de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

like-facebookPe aceștia îi așteaptă diplome, premii și suveniruri, iar cei mai buni dintre elevii de liceu au posibilitatea de a participa la Olimpiada Internațională de Limba și Literatura Polonă din Varșovia.

Olimpiada este condusă de Elvira Codrea – consilier pentru limba polonă și ucraineană în cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Președintele onorific este reprezentantul Comitetului Central al Olimpiadei de Literatură și Limbă Polonă de la Varșovia dr. Wojciech Kaliszewski. În componența comisiei de examinare în afară de cadrele didactice locale intră și lectorii de limba polonă – Joanna Twaróg de la Universitatea București și Dariusz Kasprzyk de la Universitatea „al. I. Cuza” din Iași.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*