Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

28 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice vor fi instalate la Suceava

primaria suceavaMunicipiul Suceava va avea 28 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice. De asemenea, Primăria se va dota cu mai multe vehicule electrice odată cu implementarea unui proiect cu finanţare nerambursabilă din partea elveţienilor.

„La primul proiect pe fonduri elveţiene, de modernizare a iluminatului public, avem licitaţia pe 14 martie. Acum putem porni licitaţia şi pentru al doilea proiect, prin depunerea documentaţiei pe SEAP. Vom achiziţiona 11 autoturisme electrice, 2 furgonete electrice şi două autoutilitare – o măturătoare electrică şi o autocisternă electrică. De asemenea, urmează să fie montate 28 de puncte de încărcare electrică – 14 standard şi 14 cu încărcare rapidă. Proiectul prevede şi amenajarea a 56 de locuri de parcare pentru vehicule electrice, lângă punctele de încărcare”, a precizat primarul Ion Lungu.

like-facebookEdilul a precizat că, în cadrul aceluiași proiect, va fi amenajat un dispecerat de monitorizare a reţelei de încărcare electrică şi a autovehiculelor din dotarea primăriei.

Mai mult decât atât, vor fi achiziționate și zece biciclete electrice, care vor fi puse gratuit la dispoziţia sucevenilor şi a turiştilor, pentru plimbări prin oraş.

Valoarea totală a proiectului este de 13 milioane de lei, din care 8,572 milioane de lei reprezintă contribuţia elveţiană, nerambursabilă. Primăria va asigura cofinanțarea de  4,512 milioane de lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*