Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

Doliu la Broșteni! Șeful Serviciului de Pompieri Voluntari s-a stins din viață

petru gavril (1)Șeful Serviciului de Pompieri Voluntari din cadrul Primăriei Broșteni, Petru Gavril, în vârstă de 42 ani, din localitate, a murit, în noaptea de marți spre miercuri, în somn. El era căsătorit și era fiul fostului primar PSD al localității, Ion Gavril.

Suntem surprinși de ce s-a întâmplat. Nu ne-am gândit că se poate întâmpla așa ceva. Se ocupa de acest serviciu de 15 ani, fiind un om care punea suflet în tot ce făcea. Era un om responsabil căruia i-a plăcut munca. Nu s-a ferit niciodată chiar dacă avea și alte atribuții decât cele ale pompierilor voluntari. A fost la muncă tot timpul, numai luni și marți din câte am înțeles nu a venit și astăzi dimineață am fost anunțați că a încetat din viață”,  a spus viceprimarul orașului Mihai Molodeschi.

SVSU Broșteni a avut 24 de intervenții în anul 2015 din care 20 de incendii, la 13 incendii participând doar membrii SVSU Brosteni, restul fiind în colaborare cu Unitatea de Pompieri Militari din Vatra Dornei, SVSU Crucea și SVSU Borca. Intervențiile au fost pe teritoriul orașului Broșteni precum și pe teritoriul comunei Borca din județul Neamț.
like-facebook
Activitatea SVSU Broșteni nu s-a limitat doar la intervenții pentru stingerea incendiilor, membrii voluntari participând și la alte actiuni avand ca scop binele cetățenilor. S-a intervenit la accidente de circulație, pază unor zone cu muniție neexplodată, asigurarea pazei la Zilele Orașului Broșteni, precum și pentru îndepărtarea arborilor căzuți și curățirea punților pietonale în urma căderilor masive de zăpadă.

Pe lângă acțiunile de stingerea incendiilor, SVSU Broșteni s-a implicat în activitățile educative de prevenire și stingere a incendiilor, participând la activitățile organizate de elevii școlilor din Broșteni în cadrul ”Săptămânii altfel”, precum și în numeroasele întalniri avute cu cetățenii orașului.
petru gavril (2)
Începând cu anul 2015, SVSU Broșteni are la dispoziție o Remiză PSI construită prin finanțarea proprie a Primăriei Orașului Broșteni, o autospecială pentru stingerea incendiilor marca STAYR,dotată cu tot ce este necesar pentru intervențiile la incendii, precum și de echipament de protecție corespunzător.

Petru Gavril, Șeful SVSU Broșteni, aducea atunci mulțumiri lui Vasile Lupuleasa, fiu al Broșteniului, care a contribuit la dotarea cu echipament și materiale PSI.
Activitatea SVSU Broșteni este recunoscotă și la nivel de județ, fapt pentru care șeful ISU Suceava, general de Brigadă Ion Burlui, a acordat o Diplomă de Recunoștință șefului SVSU Broșteni, Petru Gavril, pentru activitatea SVSU Broșteni, pentru implicarea în misiunile de salvare a cetățenilor și a bunurilor acestora.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Articol scris ca sa fie says:

    M-ar fi onteresat detalii despre omul care a murit, activitatea lui, de ce a murit, cand e inmormantarea, nu 3/4 din articol despre institutia aceea. Mai putin deapre institutie si mai mult deapre ce conteaza cu adevarat.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*