Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Cum va arăta, după modernizare, statuia ecvestră a domnitorului Ștefan cel Mare de pe platoul Cetății de Scaun

statuia ecvestra stefanStudiul reactualizat pentru modernizarea statuii ecvestre a domnitorului Ştefan cel Mare de pe platoul Cetăţii de Scaun a fost recepționat. Primarul municipiului Suceava susține că investiția valorează 263.432 euro și va dura un an.

Lungu a prezentat într-o conferință de presă și o planșă cum ar urma să arate statuia ecvestră după modernizare, dar și perimetrul din jurul acesteia.

like-facebook„Ne propunem să facem placajul soclului, cu plăci de travertin, refacerea basoreliefului din bronz de pe faţada de est a soclului, montarea sistemului de iluminat arhitectural şi ambiental, atât jos, cât şi sus, realizarea unor bănci din beton armat cu lemn pentru șezut, realizarea unor jardiniere din beton şi realizarea unor rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi”, a spus Ion Lungu.

statuia ecvestra stefan2Proiectul cu indicatorii tehnico-economici vor fi supuși reuniunii Consiliului Local, iar dacă acesta va trece, pasul următor va fi licitaţia pentru desemnarea constructorului.

„Am actualizat documentația tehnică ,intrăm cu indicatorii tehnico-economici în ședința extraordinară a Consiliului Local chiar de luna aceasta și o să scoatem la licitație. În măsura în care lucrarea va fi finalizată, va fi pusă în valoare atât statuia cât şi Cetatea”, a conchis Lungu.

Statuia domnitorului Ştefan cel Mare a fost realizată de sculptorul Iftimie Bârleanu, fiind amplasată în parcul cetăţii în anul 1977. statuia ecvestra stefan3


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*