Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Președintele FRF a vorbit despre înființarea unui centru de excelență fotbalistică la Suceava

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Preşedintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a fost, duminică, la Suceava unde a vorbit despre înfiinţarea unui centru de excelenţă fotbalistică în municipiul Suceava. Acest centru de excelenţă fotbalistică ar urma să fie înfiinţat în campusul Liceului Sportiv Suceava, anul viitor,  în baza unui parteneriat cu Primăria Suceava.

like-facebook„Obiectivul nu este neapărat de a deschide un Centru de Excelenţă la Suceava. Obiectivul este acela ca, împreună cu autorităţile locale, să putem contibui la dezvoltarea fotbalului sucevean. Centrul de Excelenţă este doar un instrument care poate să contribuie la dezvoltarea fotbalului. În momentul de faţă sunt trei oraşe care concurează pentru deschiderea unui Centru de Excelenţă în acest an, este vorba de Deva, Buzăul şi Bacăul. Marţi sau miercuri se semnează actele la Deva, mai rămâne să ne decidem între Buzău sau Deva. Federaţia Română de Fotbal, prin resurse UEFA, FIFA şi din mediul privat autothton, va avea posibilitatea ca în 2017 să investească, la nivel naţional cel puţin 3 milioane de euro. Sperăm ca anul viitor, la Suceava, cu o cofinanţare a autorităţilor locale să mai avem încă un asemenea teren precum cel de la LPS. Mai sunt şi câteva proiecte competiţionale pe care ne dorim să se desfăşoare la Suceava. Atât timp, cât acest teren va avea şi tribune şi vestiare va reprezenta un spaţiu în care putem organiza fazele naţionale ale competiţiilor de juniori”, a declarat Burleanu.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susține că ideea președintelui FRF va avea toată susținerea Primăriei Suceava, dar nu renunță nici la ideea construirii unui nou stadion.

„Am convenit astăzi (n.r. duminică) cu președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, realizarea unui Centru de excelență pentru copii și juniori la Suceava. Campusul modern al Liceului cu Program Sportiv este un atu în plus pentru un astfel de parteneriat între FRF și Primăria Suceava. Infrastructura sportivă rămâne o prioritate pentru Primăria Suceava și în acest an. Am alocat bani pentru tribune și vestiare la terenul cu suprafață sintetică de la LPS, începem lucările la Sala Polivalentă și vom face lucrări de modernizare și consolidare la Stadionul Areni, dar nu renunțăm nici la ideea construirii unui nou stadion”, a spus Ion Lungu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*