Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Suceveanul care ascundea în locuință cartușe pentru arme și țigări de contrabandă a vrut să scape de arest. Ce au decis magistrații

retinutDorel Mihai Mehno, bărbatul în locuința căruia polițiștii au găsit, în urma unei percheziții, mai multe cartușe pentru arme, dar și țigări de contrabandă, a vrut să scape de arest. Și i-a reușit. Tribunalul Suceava a admis contestaţia formulată de inculpatul Mehno Dorel Mihai, în prezent aflat în Penitenciarul Botoşani, împotriva deciziei pronunţată de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Aceeași instanță constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Mehno Dorel Mihai, pronunţată de Tribunalul Suceava. Completul de judecată a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Mehno Dorel Mihai pronunţată de Tribunalul Suceava, care ulterior a fost prelungită succesiv, cu măsura arestului la domiciliu.

like-facebookAceeași instanță a impus inculpatului Mehno Dorel Mihai obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte din sat Bobeica, nr. 38, comuna Izvoarele Sucevei, judeţul Suceava, fără permisiunea instanţei. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Mehno Dorel Mihai are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu martorul din lucrări, Valach Ilie, domiciliat în satul şi comuna Izvoarele Sucevei, jud. Suceava, care urmează a fi audiat. Instanța atrage atenţia inculpatului Mehno Dorel Mihai că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul în care locuieşte, pentru prezentarea în faţa instanţei de judecată, la chemarea acesteia.

Trebuie amintit că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 19 noiembrie 2015, la ora 14.00, faţă de inculpata Ana – Georgeta Mehno, sora lui Dorel Mehno, pentru comiterea infracţiunilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acesta provin din contrabandă sau sunt destinate comiterii acesteia şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

In sarcina femeii s-a reţinut că în data de 12 noiembrie 2015, în urma percheziţiei făcute la domiciliul ei şi al fratelui ei, inculpatul Dorel Mihai Mehno, din satul Bobeica, comuna Izvoarele Sucevei, au fost găsite un număr de 950 de cartuşe pentru armă letală de diferite calibre, precum şi 12.018 pachete cu ţigări de contrabandă, ambalate în 24 de baxuri învelite în plastic negru şi prevăzute cu chingi din material textil pentru transport, procurate şi deţinute de aceştia în vederea comercializării. De asemenea, la domiciliul inculpaţilor au mai fost găsite un aparat de vedere pe timp de noapte, o lunetă marca Viper Optisan, două cutii pentru staţii de emisie – recepţie cu cartea tehnică, cinci cutii pentru încărcătoare staţii emisie – recepţie fiecare având cartea tehnică, suma de 4.035 de euro şi o staţie de emisie – recepţie funcţională. Instanța a dispus măsura arestului la domiciliu doar pentru Dorel Mihai Mehno, sora acestuia rămânând în continuare în arest. Decizia instanței este definitivă.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Sucevean dat în urmărire națională, prins de polițiști. Vezi ce făcea împreună cu sora sa! | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*