Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Suceava ar putea relansa un proiect comun de zonă metropolitană cu Botoșaniul

gheorghe flutur2Președintele organizației județene a PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, s-a declarat îngrijorat de faptul că în strategia de dezvoltare a județului lipsesc investițiile. Flutur a subliniat că împreună cu primarul Sucevei, Ion Lungu, va relansa un proiect comun de zonă metropolitană cu Botoșani.

like-facebook„Am studiat bine lista președintelui Comsiei Europene și am vazut că se accesa proiecte europene în mod direct. Uitați-că Clujul este în situația de a primi aproape jumătate de miliard de euro la momentul acesta pe niște proiecte mari care să pună în valoare zona. Sunt hotărât să deschidem dialogul și să punem în aplicare aceste mari proiecte. Aglomerarea Suceava-Botoșani cu aceste zone metropolitane  înseamnă 300.000 de locuitori, cât municipiul Iași. Trebuie să fim realiști, un pol puternic de dezvoltare economică este Iașul care atrage, mai ales în domneniul locurilor de muncă pentru tineri în IT. Ce face Suceava, ca să reziste în competiție? Trebuie să se asocieze, să vină cu proiecte inovatoare în parteneriat cu Universitatea șu cu tot ce înseamnă mediul de învățământ. Nu putem să stăm, să ne uităm și să constatăm doar că suntem pe locul penultim ca venituri. Unde să lucreze tinerii? Avem Universitate, ce fac când termină studenții? Tinerii noștri studiază la Cluj și la Iași. Se mai întorc în județul Suceava?. Sunt niște lucruri care vreau să le tratez în mod serios. Ne pleacă tinerii dar mare lucru nu se face”, a spus Flutur.

Liderul liberal a anunțat că va depune săptămâna viitoare o solicitare de rediscutare a Master-Planului pentru transport al României. El a precizat că niciun drum de anvergură nu este cuprins în acest Master-Plan care să includă Suceava și Botoșani.

Sunt îngrijorat și pentru varianta optimistă și pentru cea pesimistă. Amândouă au uitat Suceava și zona Suceava – Botoșani cu totul. Nici măcar de autostrada Est-Vest, Iași – Neamț – Târgu Mureș nu se mai discută decât după 2020. Am vorbit cu parlamentari din Regiunea Nord-Est, să cerem o rediscutare a Master-Planului și în mod obligatoriu va trebui să convingem să deschidem finanțarea și înțeleg că se discută un nou studiu de fezabilitate pentru această autostradă Est – Vest.Am văzut că despre Tg Neamț și Tg mureș se discută doardespre un drum expres, această autostradă ar costa 6,1 miliarde de euro dar merită zona Moldovei pentru că nu putem odată la patru ani să jelim sărăcia .Să vorbim de sărăcie în Oltenia și Moldova și în rest să nu facem nimic. Cred că nu ne-am făcut suficient de auziți.Obligatoriu, în Master-Plan această autostradă spre Vest trebuie să o cerem pentru că ne leagă de lumea civilizată și de potențialii investitori în zonă”, a spus Flutur.

Potrivit liderului liberal un alt punct foarte important este rediscutarea Coridorului 9, Suceava-Botoșani și legătura cu Bucureștiul.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*