Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Patru judecători de la Curtea de Apel Suceava, sancționați de Consiliul Superior al Magistraturii

curtea de apel suceava2Președintele Curții de Apel Suceava, Maria Andrieș, a declarat că patru judecători din cadrul Curții de Apel Suceava au fost, în 2015, în atenția Consiliul Superior al Magistraturii pentru abateri disciplinare. Este vorba de un magistrat de la Tribunalul Suceava, unul de la Judecătoria Fălticeni și doi de la Judecătoria Săveni. Andrieș a spus că în cazul judecătorului de la Tribunalul Suceava, între timp, acesta s-a pensionat pe caz de boală.

like-facebook„A existat o sancțiune disciplinară de excludere a unui judecător de la Tribunalul Suceva, dar între timp acel judecător s-a pensionat pe motive medicale. Deci era o situație oarecum legată de starea lui de sănătate mai mult decât de o indisciplină. Mai există trei cazuri de sancționare, la Judecătoria Săveni, un judecător pentru întârzieri în redactarea hotărârilor, la Judecătoria Fălticeni, un judecător pe abateri la art 99, litera h, respectiv încălcarea cu gravă neglijență sau din rea credință a normelor legale. În cazul celui de-al treilea judecător, tot de la Judecătoria Săveni, este începută acțiunea disciplinară tot pentru întârzieri în redactarea hotărârilor, ceea ce a dus la întârzierea soluționară a cauzelor, însă niciuna din aceste soluții nu este definitivă”,  a spus Andrieș.

La rândul său, președintele CSM, Mircea Aron, a spus că până când deciziile nu sunt definitive „nu ne putem pronunța și așa cum spune Consituția există prezumția de nevinovăție”.

Mi-a părut rău că am ajuns în această situație, să avem câțiva judecători cercetați disciplinar pentru că până în acest an ne-am putut lăuda că nu aveam niciun judecător pentru care este începută cercetarea penală, dar se mai întâmplă. În decursul activității pot să mai apară. Oricine este supus greșelilor”, a spus Andrieș.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*