Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Spectacolul „Cartea junglei”, miercuri, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”

cartea jungleiTeatrul Municipal “Matei Visniec” din Suceava va gazdui, miercuri, 2 martie, doua reprezentatii ale spectacolului “Cartea Junglei”, dupa Rudyard Kipling, in interpretarea actorilor de la Teatrul Luceafarul din Iasi.

Prezentele la Suceava fac parte dintr-un proiect al Teatrului Luceafarul de a-si itinera spectacolele in intreaga regiune, de a deveni un centru de cultura teatrala. Urmeaza turnee la Botosani, Piatra Neamt, Targu Neamt, Roman sau Gura Humorului.

like-facebookAcest extraordinar spectacol pentru toate virstele, realizat de Oana Leahu (regia), Rodica Arghir (scenografia), Pedro Negrescu (muzica), inseamna o impresionanta desfasurare de forte artistice – 19 actori (Liliana Mavris Varlan, Toma Hogea, Viorel Varlan, Gigi Sfaiter, Doina Iarcuczewicz, Ionela Arvinte, Aurelian Diaconu, Emanuel Florentin, Ileana Ocneanu, Elena Zmuncila, Raluca Pintilie, Ioana Iordache, Cristian Gheorghiu, Catalin Cucu, Beatrice Volbea, Iulia Deloiu-Trif, Carmen Mihalache, Gabriela Andrei, Cosmin Tanase) care rostesc replici, cinta, danseaza si minuiesc 137 de papusi de toate tipurile, cu dimensiuni ce merg de la citiva centimetri la citiva metri, refacind intimplarile lui Mowgli intr-un spectacol care ii incinta in egala masura pe cei mici si pe cei mari.

In 2012, spectacolul a fost selectat la Festivalul Mondial al Artei Animatiei de la Praga, de unde s-a intors cu Premiul pentru originalitate. Juriul international care i-a acordat aceste distinctii a fost convins de felul in care aventurile lui Mowgli, copilul pierdut in natura, sint repovestite scenic prin intermediul marionetelor, papusilor, mastilor, muzicii, plasticii vizuale, intr-o reprezentatie dinamica, plina de neprevazut, care ii tine pe spectatori cu sufletul la gura. Bagheera, nostimul Baloo, trupa elefantilor, armata maimutelor, Kaa, fiorosul Shere Khan sint animate de actori in aceasta calatorie initiatica a puiului de om


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*