Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Interes scăzut al sucevenilor pentru locuințele ANL

clConsiliul Local a aprobat, joi, construcția pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”, în zona Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, din cartierul Obcini, din municipiul Suceava a încă patru blocuri ANL.

Cele patru blocuri au un total de 80 de unități de locuit. Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, tot mai puţini suceveni care au dosare pentru locuinţe ANL se prezintă la Primărie pentru a-şi actualiza documentaţia. Termenul limită a expirat deja, iar dacă în anii anteriori în aşteptare erau peste 300 de solicitanţi, în 2016 pe lista de priorităţi au rămas doar 71.

like-facebookIon Lungu este de părere că dezinteresul apare pe fondul implementării Programului guvernamental „Prima casă”, al întârzierii apariţiei normelor metodologice de vânzare în rate a garsonierelor şi apartamentelor ANL, dar şi ca urmare a încetinirii ritmului de construire a noi unităţii de locuit prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

„Din păcate, este cel mai mic număr de cereri de când sunt primarul municipiului Suceava, respectiv de 71 de dosare. Sunt mai multe cauze, însă, în primul rând, trebuie spus foarte clar că, probabil, mulţi şi-au luat locuinţe prin Programul casă. Totodată, nici în momentul de faţă ANL nu a vinde respectivele locuinţe în rate, normele metodologice nefiind finalizate de un an de zile, iar, pe de altă parte nici nu s-a mai construit”, a spus Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*