Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Un sucevean de 58 de ani, diagnosticat cu gripă porcină, a murit. Un altul are virusul AH3

analizePotrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în cursul săptămânii precedente, au fost raportate 19 cazuri de afecţiuni clinice compatibile cu gripă din care 8 au necesitat spitalizare în secţiile de boli infecţioase din municipiul Rădăuţi şi municipiul Suceava.

DSP Suceava a transmis două probe biologice Institutului Cantacuzino Bucureşti, acesta confirmând prezenţa virusului gripal sezonier AH1 la o pacientă cu vârsta de 55 ani, din zona Suceava şi a virusului gripal de tip AH3, la un pacient de 41 de ani, nespitalizat.

like-facebook„Evoluţia celor doi pacienţi a fost favorabilă sub tratament specific”, potrivit DSP.

În data de 15 februarie 2016 un pacient diagnosticat cu virus gripal sezonier AH1N1, cu domiciliul în zona Vatra Dornei, a decedat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj Napoca unde era internat din data de 09 februarie 2016. Pacientul în vârstă de 58 de ani prezenta numeroase afecţiuni cronice asociate.

„Despre această situaţie am fost informaţi conform metodologiei Ministerului Sănătăţii aplicate la nivel naţional. Niciunul din cei trei pacienţi diagnosticaţi cu gripă nu a fost vaccinat”, susțin reprezentanții DSP Suceava.

Suceveancă diagnosticată cu AH1N1. Un bărbat suspectat de același virus a murit

Sucevean depistat cu AH1N1. 13 persoane au fost internate cu suspiciune de gripă

Încă o suceveancă diagnosticată cu gripă porcină


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*