Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Sucevean depistat cu AH1N1. 13 persoane au fost internate cu suspiciune de gripă

h1n1La nivelul județului Suceava au fost înregistrate 13 cazuri de afecțiuni clinice compatibile cu gripa din care 6 au fost internate în spitalele din Suceava si Radauti. Evoluția cazurilor este favorabilă.

Dintre aceste cazuri raportate, Laboratorul Institutului Cantacuzino a confirmat serologic existența virusului gripal sezonier AH1N1 la un bărbat de 55 de ani, din zona Suceava, cu comorbidități, care a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, până miercuri, 03 februarie 2016.

Potrivit Direcției de Sănătate Publocă Suceava, evoluția stării de sănătate a pacientului a fost favorabilă.

Cum se transmite virusul AH1N1

like-facebookBoala se transmite prin contact direct sau indirect. Astfel, virusul se poate lua de la o persoană bolnavă care tuşeşte fără să-şi protejeze gura, dar şi prin simpla strângere de mână sau pupatul pe obraz a unui bolnav.

De asemenea, virusul AH1N1 se transmite prin aerosoli şi prin atingerea unor suprafeţe contaminate. NU însă şi prin apa de băut sau cea de la piscină şi nici prin mâncare.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. iulian says:

    Cum e posibil sa intre Ucraineni la noi daca aduc aceasta boala,intra pe la Siret MAI EXACT IN ACEST MOMENT ESTE O PERSOANA ,O FEMEIE DE ORIGINE UCRAINEANA VINDE MARFA NU STIU LEGAL SAU ILEGAL IN Comuna Moldova Sulita ,jud. Suceava intr-o STATIE DE AUTOBUZ ,COPIII CARE ASTEAPTA MICROBUZUL STAU IN PLOAIE DIN CAUZA CA STATIA ESTE OCUPATA DE CE NIMENI NU IA MASURI………………..???

    Răspunde
  2. iulian says:

    DACA VEDETI CA ADUC ACEASTA BOALA AH1N1,NU MAI DATI DRUMUL SA TREACA FRONTIERA,MOR OAMENI DIN CAUZA ACELOR CARE NU IAU MASURI…

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*