Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

Primarul din Pojorâta: Poate aș fi vrut să mă duc la PNL, dar nu m-a lăsat echipa

pmpPrimarul comunei sucevene Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, cercetat într-un dosar de luare de mită, a refuzat să comenteze anchetă a DNA  aflată în plină desfășurare. Întrebat dacă dosarul în care este acuzat de dare de mită îl afectează, mai ales că Ioan Bogdan Codreanu este candidat din partea Mișcării Populare la alegerile din iunie 2016, edilul din Pojorâta a spus că: „O anchetă în plină desfășurare nu o comentez”,  a spus Codreanu, care a precizat că nu a mai fost chemat la audieri de la data când a fost citat la DNA-Serviciul Teritorial Suceava.

Ioan Bogdan Codreanu, primarul comunei Pojorâta şi Oana Mihaela Lehaci, managerul GAL Bucovina de Munte, au fost înştiinţaţi de procurorii DNA Suceava că au calitatea de suspecţi în dosarul de corupţie ce priveşte Asociaţia GAL Bucovina de Munte.

like-facebookIn perioada 2014 – 2015, cei doi le-ar fi dat unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Regionale şi ai Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale din Iaşi, foloase materiale în schimbul oferirii sprijinului pentru promovarea şi depunerea unor proiecte cu finanţare din bugetul Uniunii Europene, în numele GAL Bucovina de Munte, precum şi pentru acceptarea la plată a unor cereri, deşi nu erau îndeplinite cerinţele Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Codreanu a spus că în ultimii patru ani, atât el cât și echipa sa din PDL nu a avut nicio discuție cu fostul lider județean democrat liberal și liberal, Gheorghe Flutur. El a amintit că președintele organizației județene a PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, nu l-a mai contactat de la alegerile din 2012 deși acesta a trecut spre Vatra Dornei.

„Nu am avut o relaționare cu domnul Flutur. Toată lumea știe că drumul spre Vatra Dornei trece prin Pojorâta iar noi eram acolo. Nu neapărat, Bogdan Codreanu ci ceilalți din echipa lui Codreanu care am luptat și i-am dat voturi timp de opt ani de zile. Nu vreau să fiu ironic, îmi doresc să văd sondajul între actualul candidat din partea PNL și Bogdan Codreanu. Probabil decizia PNL a fost luată pe baza unui sondaj între mine și actualul lor candidat. Nu l-am sunat dar cred că înainte să mă creeze pe mine(n.rep-Traian Băsescu) l-a creat pe el(n.rep-Gheorghe Flutur). Până la urmă rezultatele vorbesc… Poate aș fi vrut să mă duc la PNL dar nu m-a lăsat echipa…Nu vreau să intru în polemică cu nimeni și nici nu vreau să fiu ironic .Nu sunt certat cu Gheorghe Flutur dar întotdeauna mi-a plăcut să stau cu cărțile pe masă. Niciodată nu m-am dus să cer la partid nimic decât am răspuns prezent prin rezultatele care le-am dat și nu am comentat niciodată. Și asta o pot demonstar dacă cineva poate să mă combată la ceea ce am spus acum sau în decursul celor patru ani, să vină cu argumente. Există procese verbale de la secțiile de votare și poate și alegerile care a avut loc,proiectele derulate și realizate. Nu eu ma făcut singur proiecte ci echipa, împreună am realizat, dar ca să îți construiești o echipă pe care să o respecți și s-o recunoști odată la patru ani, când să suni sau să aliniezi și să dai directive, poziția de drepți o iei în armată. În rest, până la urmă cei care au decis a fost cei din echipă. Eu am rămas surprins când am aflat că cel care dă semnalul la povestea asta cu candidat al PNL la Pojorâta nu este omul politic pe care îl știam eu …Nu aș fi făcut greșeala asta niciodată.Nu era vorba că nu sunt eu. Până la urmă suntem până la urmă la mâna alegătorului și a votului. Putem vorbi frumos, să spunem lucrurile care au mai multă putere de convingere”,  a spus Codreanu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*