Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

FOTO! Primarul comunei Dumbrăveni, candidat din partea PSD la Primărie

lansare candidati psd (28)Primarul comunei sucevene Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a fost lansat, sâmbătă, la Casa de Cultură din Siret, în mod oficial, drept candidat pentru un nou mandat din partea PSD. El a venit însoțit de viceprimarul social-democrat Sorin Ababei care este și liderul PSD al organizației comunale.

La eveniment au participat candidații la funcția de primar din zona Siret, președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, care este și liderul organizației județene a PSD, deputații Ioan Stan și Eugen Bejinariu. Trecerea edilului Ioan Pavăl pe listele social-democraților este o surpriză în condițiile în care se vehicula că este un apropiar al ALDE și al liderului Călin Popescu Tăriceanu.

lansare candidati psd (1)Primarul comunei Dumbrăveni a fost însă și un apropiat al Partidului Social Democrat pe vremea când acesta îl avea în frunte pe fostul premier Victor Ponta. Trebuie amintit că Victor Ponta, în perioada cât a fost premier, dar și în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, a făcut un scurt popas la Primăria din localitate.

Premierul Victor Ponta a inaugurat, la mijlocul lunii septembrie 2014, o grădiniţă în localitatea suceveană Dumbrăveni, unde învăţa 190 de preşcolari, investiţia fiind realizată cu fonduri locale, prin voluntariat, dar şi cu fonduri de la Guvern.like-facebook

Edilul comunei, Ioan Pavăl, are două mandate de primar obținute pe listele PNL. În perioada 2000 – 2004 a fost viceprimarul acestei comune. În 2014, Ioan Pavăl s-a declarat independent.
De profesie economist, primarul din Dumbrăveni a mai avut şi funcţiile de şef servicii transporturi şi apoi director comercial în cadrul Petrom SA, după care, în perioada 2005 – 2008, a condus, în calitate de director general, societatea Termocentrale Borzeşti din Bacău.lansare candidati psd (2)

Liderul social democraților suceveni, Cătălin Nechifor a subliniat că la alegerile locale din iunie 2016, primarul Ioan Pavăl va merge în tandem cu viceprimarul comunei, Sorin Ababei.

„E o echipă care a știut să facă treabă pentru comuniatate și sunt doi oameni care se completează reciproc foarte bine”,  a spus Nechifor.

La rândul său, Pavăl a precizat motivele pentru care s-a alăturat PSD.

Sunt bucuros că sunt cu dvr.astăzi.M-am alăturat echipei dvr. din trei motice,primul -nu mi-a plăcut să fiu în echipă cu PNL-ul și atâta, al doilea -dacă cineva m-a ajutat pentru cei opt(8) ani de primar și patru(4) de viceprimar acela a fost Gavril Mârza, fost președinte al Consiliului Județean .Dacă avem spital în comună, avem pentru că dumnealui ne-a dat bani.Sigur,că banii nu ni i-a dat de acasă așa cum nici Guvernul nu ni-i dă de acasă dar putea să dea bani în altă parte și nu la Dumbrăveni. Apoi, în al treilea motiv este acela că am avut marea onoare și șansă să ne viziteze primul ministru al României.A făcut onoare comunei mele, mi-a făcut onoare mie și dacă nimenu nu m-a întrebat vreodată cu ce vrei să te ajut, domnule primar, Victor Ponta, Liviu Dragnea împreună cu cei doi oameni mari aici, Eugen Bejinariu și Cătălin Nechifor m-au întrebat așa<Domnule primar, cu ce te ajutăm? >cuvântul acesta a fost magic pentru mine. Spun sincer, am avut lacrimi în obraz când pe cineva la interesat. O comună cu aproape 10.000 de locuitori, cu 2200 de copii la școală și grădiniță, cel mai mulți copii din județ dintr-un singur loc și mai sunt alți 200 din urmă care vin la liceu din comunele alătuarte. Nu avem sală de sport, nu avem Cămin Cultural dar vreau o grădiniță. Și am spus, domnule premier, fiind tot în Opoziție ,patru ani,apoi alți patru ani,vreau trei lucruri, dacă puteți să mă ajutați cu astea, ajutați-mă. E o necesitate pentru localitatea mea. Și așa s-a și întâmplat. Eu nu am plecat dintr-un partid, am tot fost la liberali dar nu am putut să dau mâna cu un om care patru ani nu am vrut să îmi dea bani nici măcar pentru spital cu dizabilități. M-a durut atunci și a fost greu, am trecut. A venit USL-ul și mi-am pus atâta bază și am spus că speranțele sunt în ei, o să facem lucruri foarte frumoase. Nu a durat mult și a trebuit să coborâm înapoi. Sigur că dacă e să fim în Opoziție, eu sunt învățat, nu e niciun fel de problemă”, a spus Pavăl.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*