Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Primarul din Pojorâta și zece consilieri locali au trecut la Mișcarea Populară

bogdan codreanuPrimarul liberal al comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu, va candida la scrutinul electoral din iunie 2016 din partea Mişcării Populare. El a ales să treacă la Mișcarea Populară după ce PNL a ales să meargă la scrutinul electoral cu liderul PSD, Constantin Cosmaciuc.

Preşedintele Mişcării Populare Suceava, Corneliu Popovici, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că alături de primarul Codreanu, 10 aleși locali liberali din cei 13 consilieri locali vor figura pe listele PMP.

like-facebookPrimarul comunei Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu este cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA)- Serviciul Teritorial Suceava într-un dosar de fraude cu bani europeni. La sfârșitul lunii noiembrie 2015 , el a fost citat la sediul DNA pentru audieri. Primarul a spus că nu a greșit cu nimic desi este suspect în dosar.

„Nu mă simt vinovat cu nimic”, i-a spus Codreanu jurnalistului de la SuceavaNews.
Procurorii DNA ai Serviciului Teritorial Suceava le-au adus atunci la cunoştinţă lui Ioan Bogdan Codreanu, primarul comunei Pojorâta şi preşedinte al GAL Bucovina de Munte, şi Oanei Mihaela Lehaci, manager al GAL Bucovina de Munte, calitatea de suspect, faptele pentru care sunt cercetaţi cu încadrările juridice aferente, precum şi drepturile şi obligaţiile procesuale.

Codreanu este acuzat de comiterea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi dare de mită, în timp ce Oana Mihaela Lehaci este cercetată pentru complicitate la cumpărare de influenţă şi dare de mită. Mita a constat în mare parte în produse alimentare respectiv, peste 50 de cobze de peşte şi carne de porc, dar și asigurarea cazării la o pensiune de Revelion.În perioada 2014 – 2015, cei doi suspecţi le-au remis unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Regionale şi ai Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale din Iaşi, foloase materiale în schimbul oferirii sprijinului pentru promovarea şi depunerea unor proiecte cu finanţare din bugetul Uniunii Europene, în numele GAL Bucovina de Munte, precum şi pentru acceptarea la plată a unor cereri, deşi nu erau îndeplinite cerinţele Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).După ce a stat timp de patru ore la DNA, atât primarul Codreanu cât şi managerul GAL Bucovina de Munte, Oana Mihaela Lehaci, au refuzat să declare ceva în faţa procurorilor, prevalându-se de dreptul la tăcere.
Popovici a anunțat că încă 12 primari care vor candida din partea Mișcării Populare dar că anunțul va fi făcut la momnetul când aceștia vor intra în partid.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*