Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Neculai Bereanu: Deciziile miniștrilor tehnocrați afectează economia județului Suceava

bereanuSenatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, susţine că deciziile miniştrilor tehnocraţi afectează economia judeţului Suceava. Bereanu a atras atenția că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi în Agricultură, a întârziat nejustificat de mult plata subvenţiilor către fermieri. El susține că acest lucru face ca fermierii să nu mai poată continua activitatea sau chiar să o închidă.

„În plus, odată cu eliminarea cotei de lapte, fermierii din Bucovina şi judeţul Suceava se confruntă cu o situaţie dificilă în ceea ce înseamnă valorificarea producţiei de lapte”, a declarat parlamentarul.

like-facebookMai mult, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor  nu reuşeşte să deblocheze boicotul dintre Regia Naţională a Pădurilor şi agenţii economici care exploatează şi prelucrează masa lemnoasă, spune Bereanu, iar prin acest boicot sunt afectate câteva mii de locuri de muncă şi se aduc grave prejudicii financiare Direcţiei Silvice Suceava.

„Un alt aspect îl reprezintă situaţia gravă din industria mobilei care, din cauza acestui blocaj, rămâne fără stocuri de masă lemnoasă şi există posibilitatea neonorării contractelor inclusiv celor de export”, a spus Bereanu.

De asemenea, parlamentarul susține că Ministerul Energiei pune în discuţie închiderea singurei exploatări miniere de uraniu din ţară, şi anume mina din comuna Crucea, iar dacă această decizie este dusă la bun sfârşit va produce pierderea unui număr de peste 700 de locuri de muncă şi pierderi financiare pentru bugetele locale ale comunelor Crucea, Ostra, Broşteni şi Stulpicani, afectând o zonă importantă a judeţului Suceava care se bazează foarte mult pe această ramură industrială.

„Anul trecut au existat convulsii sociale la mina de la Crucea care au fost aplanate prin intervenţia ministrului de resort, însă o eventuală închidere a exploatării va conduce la deprofesionalizarea angajaţilor din sistem şi la o mai dificilă deschidere a unor noi perimetre în zona adiacentă comunei Crucea”, a adăugat senatorul PSD.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*