Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Primăria Suceava a cheltuit 18.000 de euro pe un site. Un sucevean a făcut un site identic cu 200 euro

cinema modernPrimăria Suceava a plătit 18.000 de euro pe un website pentru Cinematograful Modern din localitate. Suma considerată prea mare a stârnit indignare printre suceveni. Un localnic a cheltuit din propriul buzunar 200 de euro pentru a construi un site similar cu cel achiziţionat de autorităţi la suprapreţ, potrivit Adevarul.

like-facebookSăptămâna trecută, viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi a anunţat că administraţia locală a achiziţionat un website pentru Cinematograful Modern Suceava. Conform informaţiilor publicate de Primăria Suceava pe Sistemul Electornic al Achiziţiilor Publice, contractul încheiat cu firma SC Appsmart Software Solutions Impex SRL Prahova s-a ridicat la valoarea de 64.850 de lei fără TVA. Ulterior, încercând să justifice preţul considerat de suceveni exorbitant de mare, viceprimarul Lucian Harşovschi a afirmat că preţul mai include două aplicaţii pentru telefoane mobile, un modul pentru plăţi on-line şi integrarea website-ului cu sistemul informatic al cinematografului.

Chiar şi aşa, numeroşi suceveni l-au criticat în mediul online pe viceprimarul Lucian Harşovschi afirmând că suma plătită pentru website este mult prea mare. Un sucevean chiar a cheltuit 200 de euro din propriul buzunar pentru a construit un site similar cu cel achiziţionat de autorităţi. Suma include costul domeniului, găzduirii şi a unei teme cu modul de rezervări. Suceveanul care a preferat să rămână anonim a spus că vrea astfel să atragă atenţia cu privire la faptul că site-ul cumpărat de autorităţile locale a fost prea scump. Site-ul cumpărat de Primăria Suceava poate fi accesat la adresa www.cinemamodernsuceava.ro, iar site-ul construit de un sucevean cu 200 de euro poate fi accesat la adresa www.cinemamodernsuceava.com.

Tot pentru a atrage atenţia autorităţilor, un sucevean a profitat de faptul că site-ul nu era suficient de bine securizat şi a făcut mai multe rezervări la unui dintre filme, în aşa fel încât pe harta scaunelor rezervate în cinemotograf se putea citi „Site scump”.

Citeste mai mult: adev.ro/o28hec


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*