Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Un politician sucevean se plânge de lipsa meseriașilor din România

meseriasUn politician sucevean se plânge de faptul că în România nu mai sunt „meseriași”. Președintele organizației sucevene a Partidului Verde, Dan Acibotăriță, consideră că România duce o lipsă de profesioniști și în special de meseriași, iar lipsa școlilor profesionale, lipsa pedagogilor de valoare, dar mai ales lipsa banilor din învățamânt au făcut ca în țara noastră tinerii să nu se mai îndrepte spre meserii.

like-facebook„Lipsa șoferilor profesioniști în România, au făcut posibil apariția pe șoselele țării a numeroase accidente grave, cu multe victime. Lipsa unor fierari-betoniști de calitate, nu cârpaci, au făcut să apară construcții firave și lipsite de rezistență. Nu mai sunt zugravi, faianțari, zidari și se vede acest lucru prin imaginea oferită de o clădire, fie ea de interes public sau privată. Meseria de pălărier a dispărut din unele județe. Românii nu mai poartă pălării și atunci interesul a scăzut pentru această meserie. Și uite așa s-a topit și o mică particică din istoria noastră”, susține Acibotăriță.

De asemenea, politicianul susține că autoritățile ar trebui să repare scările de vizavi de Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din municipiul Suceava.

„Circulația sucevenilor pe scările vis-à-vis de Colegiul Național “Ștefan cel Mare” din municipiul Suceava este aprope imposibilă sau greu de practicat. Nu s-au mai făcut reparații, credem noi, de cel puțin 20 de ani. În mare parte ele sunt distruse. Orice om care coboară aceste trepte, are șansa să treacă printr-o adevărată aventură”, a spus politicianul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*