Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Lecție de viață! Cum a ajuns un copil sărac magistrat de renume. „Mâncam după ce luau masa ceilalți elevi”

marcel nechitaElevul Marcel Nechita a fost cât pe ce să renunţa la şcoală, de două ori. Tatăl i-a spus că îi dă căruţă şi cal şi îl trimite la muncile câmpului. Astăzi, Marcel Nechita este magistrat, devenind la un moment dat chiar vicepreşedintele Judecătoriei Suceava şi nu a uitat greutăţile prin care a trecut. Din salariul său, a oferit lunar o bursă pentru patru elevi care sunt în aceeaşi situaţie prin care a trecut el, pentru a nu lăsa locurile goale în bănci, potrivit evz.ro.

like-facebook

„Îmi imaginez ca şi aceşti copii la rândul lor, atunci când îşi vor realiza visele, aşa cum am reuşit şi eu, să ajungă să contribuie cu o sumă oricât de mică la acest proiect pe care după cum vedeţi mi-l imaginez peste viaţa mea”, mărturiseşte Marcel Nechita.

Era în clasa a VIII-a, când diriginta l-a întrebat pe tatăl lui la ce liceu vrea să-l dea, iar acesta din urmă i-a spus că ajunge atâta şcoală pentru fiul său. Din lipsă de bani. La insistenţele dirigintei, Marcel Nechita a ajuns elev la Liceul Silvic Câmpulung Moldovenesc, însă după primul an a ajuns în aceeaşi situaţie, nu mai avea bani de internat şi de cantină, el fiind de loc dintr-o comună din judeţul Vaslui. Atunci, salvarea a venit de la dirigintele său din acea vreme, profesorul de sport Viorel Totoescu, care a vorbit cu direcrtorul liceului, i-a povestit de rezultatele şcolare a elevului Nechita şi a obţinut pentru acesta gratuitate la cazare şi masă.

De obicei mâncam după ce luau masa ceilalți elevi, dacă mai rămânea ceva… Vă imaginaţi că experienţele astea s-au lipit de sufletul meu şi vreau să ajut alţi copii să nu mai ajungă în situaţia în care eram eu”, mărturiseşte Marcel Nechita.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*