Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Consiliu de Administrație nou la TPL

primaria suceavaO comisie numită prin Hotărârea Consiliul Local nr. 88 din 26 martie 2015, formată din viceprimarii PNL, Lucian Harşovschi, Ovidiu Doroftei, şi Raluca Pînzariu şi Constantin Mihai Vicovanu, a propus o nouă structură de candidaţi pentru Consiliul de Administraţie la societatea de Transport Public Local Suceava.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a declarat că procedura pentru demararea selecţiei a început prin publicarea anunţului în presa economică naţională, la sediul TPL, cât şi pe paginile web ale acesteia din urmă şi Primăriei Suceava.

Pe 20 ianuarie a avut loc interviul cu înscrişii în cursă, toţi cei 5 au fost admişi. Rezultatele nu au fost contestate, câştigătorii fiind Vasilică Băiţan, Alexandra Irina Munteanu, Gabriel Petruc, Elena Loredana Proţiencu şi Mihaela Siretean.

Pe 28 ianuarie, comisia de selecţie a înaintat Adunării Generale a Acţionarilor de la TPL o adresă prin care cerea nominalizarea admişilor în funcţiile de membri ai Consiliului de Administraţie, structură care va trece la desemnarea unei alte conduceri a firmei de transport călători.

„Adunarea Generală a Acţionarilor trebuie să se întrunească şi să-i numească – sau poate există şi alt punct de vedere – în aşa fel încât să avem un Consiliu de Administraţie. Potrivit legislaţiei în vigoare există două variante, pe de o parte se alege un directorat fie din rândul celor 5 din Consiliul de Administraţie, iar pe de altă parte fie cei 5 pot să desemneze o conducere a societăţii, care, în termen de 90 de zile, trebuie să vină să prezinte un plan de management”, susține Harșovschi.

Harşovschi a amintit că persoanele în cauză „trebuie să vină cu un plan de revitalizare a societăţii”. Administrator unic al TPL este Darie Romaniuc, Primăria municipiului Suceava având datorii de 2,4 milioane de lei către firma la care este singurul acţionar. Pentru achitarea diferenţei dintre tariful la biletele de călătorie şi costul real al acestora, în 2016 din bugetul local urmează a fi achitate 4,6 milioane de lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*