Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Tatăl care și-a înjunghiat cele două fiice vrea să scape de arestul preventiv. Ce decizie au luat magistrații

injunghiataTatăl care și-a înjunghiat cele două fiice vrea acasă. Tribunalul Suceava a respins, marți, ca inadmisibilă cererea inculpatului Vasile Ciornei de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.

Instanța a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată prin încheierea Camerei de Consiliu nr. 280/02.10.2015, pronunţată în dosarul nr. 4969/86/2015 al Tribunalului Suceava – Secţia penală, faţă de inculpat, în prezent aflat în Penitenciarul Botoşani,, trimis în judecată sub aspectul infracţiunii de tentativă la violenţă în familie.

like-facebookDecizia Tribunalului Suceava nu este definitivă, părțile având drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare.Vasile Ciornei, de 38 de ani, din comuna Putna, a fost arestat preventiv la începutul lunii octombrie 2015, pentru 30 de zile sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la violenţă în familie. Acesta este acuzat că şi-a înjunghiat propriile fiice, în vârstă de 15 ani, dar şi că şi-a incendiat propria casă.

Ciornei a stat ascuns patru zile în pădurea din Putna, până când a fost prins de poliţişti. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a sesizat din oficiu şi a declanşat o anchetă cu privire la cazul celor două fete din Putna. În probele administrate la dosar a rezultat faptul că pe 27 septembrie 2015, în jurul orei 19.30, inculpatul Vasile Ciornei, de 38 de ani, din comuna Putna, a mers la locuinţa Rodicăi C., de 95 de ani, unde locuiesc fiicele sale gemene Mariana şi Iuliana.

In timp ce era în curte, pe fondul unor discuţii mai vechi, inculpatul a lovit-o pe Mariana cu un cuţit. Alarmată de strigătele surorii sale, Iuliana a ieşit în curte, iar Vasile Ciornei a lovit-o şi pe aceasta cu un cuţit. Cele două gemene au suferit leziuni în zone vitale, produse prin lovire repetată cu un cuţit, care necesită pentru vindecare 18 – 19 zile de îngrijiri medicale, răni care nu au pus viaţa victimelor în primejdie.Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a sesizat din oficiu şi a declanşat, în septembrie 2015, o anchetă cu privire la cazul celor două fete de 15 ani, din comuna Putna, internate la secţia de chirurgie infantilă a Spitalului de Urgenţă Suceava, având plăgi înjunghiate. Atât în media locală, cât şi în cea naţională a fost prezentat cazul gemenelor.oliţiştii suceveni a reuşit să-l prindă, după patru zile de căutări, pe Vasile Ciornei, de 38 de ani, din comuna Putna, individul care şi-a înjunghiat fiicele cu briceagul, după care şi-a dat foc şi la casă.

 

După patru zile, în care zilnic peste 20 de poliţişti au mişunat prin Putna, o patrulă formată din agenţi îmbrăcaţi în civil de la Serviciul Investigaţii Criminale Suceava şi Postul de Poliţie Gălăneşti, l-au reperat pe Ciornei pe o coastă de la intrarea în Putna, dinspre pădure. Acesta se îndrepta spre anexele unei gospodării, când oamenii legii au reuşit să-l prindă şi să-l imobilizeze. Individul a fost dus la audieri, unde a povestit în faţa anchetatorilor că a stat ascuns timp de patru zile, în pădurea de lângă Putna, coborând doar în ziua în care şi-a dat foc la casă, ocazie cu care a căutat mâncare şi haine de schimb. Foamea şi frigul l-au făcut pe Ciornei să iasă din nou din pădure, însă de această dată nu a mai reuşit să se întoarcă la ascunzătoarea sa.În data de 30 septembrie 2015, în jurul orei 05.00, un incendiu puternic a cuprins casa aparţinând familiei Ciornei, din comuna Putna. Este vorba despre un imobil nou, doar parţial terminat, construit de Vasile Ciornei, bărbatul care le-a atacat cu cuţitul pe cele două fete gemene ale sale, în curtea locuinţei străbunicii acestora.

Potrivit sătenilor, cel mai probabil focul a fost pus intenţionat. Se bănuieşte că incendiul care a mistuit etajul şi acoperişul casei ar fi fost provocat chiar de către tatăl fetelor dat în urmărire după ce le-a agresat pe adolescente şi nu fusese încă găsit de poliţişti. Acesta, având cheile de la intrarea imobilului ar fi pătruns înăuntru, a urcat la etaj, unde fetele aveau amenajate dormitoarele, a pus focul, după care a ieşit încuind uşile şi a dispărut.
Avocat lui Vasile Ciornei a arătat că bărbatul a recunoscut în faţa judecătorilor faptul că şi-a înjunghiat fiicele, însă nu şi că ar fi data foc propriei case.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*