Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

FOTO! Blocaj total în Vama Siret, zece ore. Cozi uriașe cu sute de Tir-uri care trebuiau să ajungă în Ucraina

VAMA SIRET (3)Vama Siret a fost blocată timp de zece ore. Vama de intrare în țară de la granița cu Ucraina a fost nefuncțională pentru că, marți după-amiază, sute de protestatari au blocat drumul european E85 nemultumiți că autoritățile ucrainene au luat măsuri legislative care îi afectează în special pe cetățenii care au dublă cetățenie și care dețin autoturisme înmatriculate în România.

Peste o sută de tiruri încărcate cu marfă, ce trebuiau să meargă în Ucraina, au rămas blocate la ieșirea din România. Pe lângă mașinile de marfă, în Punctul de trecere a Frontierei de la Siret au rămas blocate și câteva zeci de mașini.

VAMA SIRET (1)Problema a apărut după ce în ultimele zile mai mulți oameni cu dublă cetățenie au fost nevoiți să plătească amenzi colosale pentru autoturisme. Pentru o mașină a cărei valoare ajunge la 10 mii de euro au avut de plătit peste un milion de grivne, adică în jur de 50 de mii de euro. Iar pentru o mașină a cărei valoare pe piață ajunge undeva la 800-1000 de euro amenda este de 10 mii de euro. Au avut de suferit în primul rând persoanele care dețineau mașini înmatriculate în România, Bulgaria, dar și în alte state din Uniunea Europeană.VAMA SIRET (4)

Cativa oameni cu dubla cetatenie au lasat masinile in vama romaneasca si au plecat spre Ucraina pe jos. Au luat cu ei doar strictul necesar si au plecat sa vada ce se intampla dincolo de granita.

like-facebookDupa ora 22.00 situația s-a deblocat. Protestatarii spun că autoritățile ucrainene de la Cernăuți au venit la fața locului și le-au promis  că vor avea loc schimbări legislative pentru a aduce situația la normal.

Poliția din Siret a luat măsuri de fluidizare a traficului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*