Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Cătălin Nechifor: Dacă ar exista vot obligatoriu în România cu siguranță noțiunea aceasta de două tururi nu ar mai fi foarte importantă

catalin nechifor (4)Președintele organizației județene a PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat  că Guvernul ar trebui să decidă în cât mai scurt timp modul în care vor avea loc alegerile pentru ca electoratul să fie informat. El a spus că dacă în România votul ar fi obligatoriu, varianta alegerilor în două scrutinuri electorale nu ar mai fi importantă.

„Avem un calendar de parcurs pe care încercăm să îl ținem mult mai strâns, dar nu vreau să extindem discuția. Nu știm în ce formulă vor avea loc alegerile pe 5 iunie. Până la această dată nu avem o decizie clară la modul în care au loc alegerile locale. Mă gândesc în primul rând la oameni. Lumea nu știe cum își va exprima votul. Unii zic că o să fie două tururi de scrutin, alții un tur. Sigur că avem o lege în vigoare…Sigur că avem discuții care pot fi purtate, dar cred că este foarte importantă ca această lămurire de situație să fie adresată și electoratului pentru că partidele și candidații independenți se vor duce către ei. Ori acum avem niște schimbări față de trecutul recent, avem o discuție foarte amplă la nivel național. Sper să fie înțelepciune ca Guvernul să decidă cât mai repede pentru ca lumea să fie informată”, a spus liderul PSD.

like-facebookÎn opinia sa, atunci când se vorbește de democrație, se vorbește de participare „ori în condițiile în care ar exista vot obligatoriu în România cu siguranță noțiunea aceasta de două tururi nu ar mai fi foarte importantă”.

Cât timp participarea este mică și o o mare parte o are din vină o are și clasa politică e discutabil. Dar nici schimbarea unor reguli în timpul jocului nu este de dorit. Pentru că România dacă a greșit fundamental în toată epoca asta post decembristă a fost exact pe lipsa de predictibiliății, nu doar pentru noi români ci și pentru cei din afara țării”, a spus Nechifor care a precizat că PSD Suceava are stabilit deja candidatul la Primăria Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*