Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

FOTO! Punctul de asistență medicală de la Frontiera Siret este funcțional. Prefectul a retras, însă, ambulanța

vama siret gripa porcina (8)Punctul de asistență medicală înființat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, în urma unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava, este funcțional de sâmbătă. El a dispus și de o ambulanță. Persoanele care intră în țară prin PTF Siret, venind din Ucraina, sunt verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine. În cazul în care se identifică persoane care prezintă astfel de simptome, vor fi făcute verificări medicale suplimentare, iar dacă se constată că au nevoie îngrijiri medicale vor fi duse la o secție de boli infecțioase. Potrivit prefectului județului Suceava, punctul de asistență medicală a fost dotat cu mobilier, măști, mănuși și material dezinfectant.

prefect harasim„Ca președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am fost informat în cursul zilei de vineri că există un pericol real în zona Ucrainei, cinci cazuri de mortalități datorate gripei AN1H1 și pe acest considerent am convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Nu știam amploarea, pentru că în Ucraina au fost 122 de decese, de oameni care  au decedat. Am dispus măsuri preventive, măsuri  să ne asigurăm spațiul românesc, mai ales că în județul Suceava este cea mai mare poartă de intrare, este Vama Siret și în acest sens am stabilit, în acel punct, să fie o asistență medicală, să fie un personal medical care, după anumite simptome și anumite  indicii să poată aprecia dacă sunt cazuri de intrare în România a unor astfel de persoane bolnave și în același timp, pentru o perioadă determinată, și în același timp am dispus în acel comitet județean să fie și o ambulanță de transport pacienți. Nu au fost probleme, din fericire, mai există  o singură probă în lucru”, a declarat prefectul Constantin Harasim.

Ambulanța a staționat timp de 24 de ore la Vama Siret, dar a fost retrasă pentru că nu a fost cazul păstrării ei în continuare în punctul de trecere a frontierei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*