Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Reacția lui Nechifor după ce UNPR a anunțat că va avea candidați proprii la alegeri: Vom încerca să discutăm punctual cu orice partener posibil

nechiforPreședintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, susține că organizația județeană a Partidului Social Democrat a luat act de poziția publică a UNPR Suceava de la sfârșitul anului trecut că și-ar dori să candideze la alegerile locale și parlamentare din acest an singuri.

Liderul social democrat a ținut să le muțumească pentru colaborarea pe care a avut-o și că este deschis la discuții cu orice „posibil partener”.

„Vreau să le mulțumesc pentru buna colaborare și vreau să le doresc succes în activitatea politică. În rest, vom încerca să discutăm punctual cu orice partener posbil. Vreau să vă spun un lucru care nu ține neapărat de politică dar pe care l-ați înțeles din Consiliul Județean Suceava. În acești patru ani, am reușit să avem o colaborare foarte bună cu toți. În 99 la sută din cazuri merg în continuare pe ideea de a avea interese comune care sunt evident, în sensul dezvoltării județului și sper că s-a înțeles acest mesaj că încercăm să găsim numitor comun. Încercăm să discutăm înainte și să decidem împreună și să avem mult mai multe păreri exprimate și analizate și în final să ne asumăm decizia. Astăzi, a fost un exemplu foarte clar prin votul exprimat la cele 27 de proiecte de hotărâre care au fost supuse dezbaterii”, a spus Nechifor.

Trebuie amintit că UNPR Suceava a adoptat la sfârșitul anului trecut o rezolutie privind participarea pe liste separate la alegerile locale din 2016, decizia fiind transmisa conducerii nationale a partidului. Reprezentantii UNPR Suceava au anunțat, atunci printr-un comunicat de presă, că, în cadrul ședinței de sfârșit de an, Biroul Politic Județean a analizat activitatea organizației în 2015, fiind adoptată o rezoluție prin care s-a transmis conducerii naționale a partidului dorința organizatiei Suceava de a participa singură la alegerile din 2016.

Totodată, au fost transmise și propunerile pentru îmbunatățirea activității în județ și o prezentare a stadiului în care se afla procesul de fuziune UNPR-PPDD în județ, în urma căruia organizația are acum 89 de consilieri locali, dintre care trei viceprimari si organizatii în aproape toate localitătile.

De această rezoluție s-a dezis însă liderul organizației județene, senatorul Mihai Neagu, care a declarat ulterior, că nu este unul din semnatarii Rezoluției partidului pe care îl conduce la nivel de județ pentru participarea pe liste separate la alegerile locale din 2016. El a spus că din informațiile pe care le are ,,în procent de 99 la sută partidul va merge în coaliție la alegerile locale și parlamentare. Parlamentarul a ținut să întărească aceste afirmații prin declarațiile liderului executiv al PSD, Liviu Dragnea.

mihai neagu„Liviu Dragnea spunea într-o intervenție televizată că se merge atât la locale cât și la parlamentare în coaliție . Sunt câțiva consilieri de la UNPR care cred că atunci când se creează competiție își vor pierde locurile pe liste. Omul care tremură în astfel de situație se teme că nu va mai ieși consilier local, consilier județean sau chiar primar. Când am avut o întâlnire UNPR Suceava mi-au fost adresate întrebări de genul- ce se întâmplă cu noi dacă au venit cei din PPDD-. Și le-am explicat că persoanele care sunt consilieri UNPR vor avea prioritate pe viitoarele liste la alegerile din acest an.Au venit cei din PPDD și se dezvoltă partidul. Vom vedea cum ne vom așeza și mergem mai departe. Intrăm într-o competiție.Însă mulți nu vor așa ceva, vor scaunul asigurat, securizat până în prezent nu a fost luată o decizie clară asupra candidaturii pe liste cu PSD însă aceasta ar putea fi stabilită la întâlnirea celor două grupuri de lucru PSD și UNPR ce va avea lor la sfârșitul acestei luni la Brașov”,  a spus Neagu.

Președintele UNPR Suceava se întreabă totuși dacă se va stabili ca UNPR să meargă pe liste comune cu PSD la algerile locale ce se va întâmpla cu această rezoluție.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*