Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Cabana Călinești trece în administrarea Direcției de Drumuri și Poduri

nechiforCuibul nomenclaturii de partid de pe vremea lui Ceaușescu dar și de după, Cabana Călinești, trece din subordinea Direcției de Administrarea a Domeniului Public și Privat la Direcția de Drumuri și Poduri din cadrul Consiliului Județean Suceava. Deliberativul județean a dat vot favorabil pentru desființarea Direcției de Administrarea a Domeniului Public și Privat și preluarea atribuțiilor de gestionare a domeniului public și privat de către o structură din aparatul de specialitate a Consiliului Județean. Potrivit expunerii de motive a președintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, „se realizează astfel, la nivelul proprietarului o imagine unitară și fidelă a patrimoniului județean”.

like-facebook„Totodată, se va prelua în totalitate personalul cu funcții publice și o parte din personalul contractual în structurile organizatorice din cadrul aparatului de specialitate,în conformitate cu aribuțiile pe care leexercitau în vechea structură. Preluarea de către Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava a personalului contractual și a unor posturi vacante, nedistribuite în cadrul CJ, în vederea asigurării cu personal a unor servicii ce vor monitoriza activitatea de siguranță a circulației pe rețeaua de drumuri județene, de administrare, a patrimoniului constituit din totalitatea drumurilor județene și a altor structuri specifice domeniului public de activitate. Încetarea dreptului de administrae a Direcției de Administare a domeniului public și Privat asupra bunurilor mobile și imobile date în administrarea CJ, cu execpția cabanei de la Călinești care trece în dministrarea Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava”, susține Nechifor.

Singurii aleși ai județului care nu au fost de acord inițial au fost Mihai Grozavu și Gheorghe Iacob care însă au fost chemați de șeful administrației județene, Cătălin Nechifor, la biroul său și după circa o oră, înainte de întrunirea în deliberativ, au fost lămuriți să nu se opună.
Cabana Călinești devine bază pentru cântare, sare și alte utilaje ale Direcției de Drumuri și Poduri

Chiar dacă nu a spus-o sus și răspicat ci doar voalat, Cabana Călinești devine bază pentru echipamentele Direcției de Drumuri și Poduri Suceava.  Și pentru a nu răspunde direct la întrebarea care i-a fost adresată în cadrul conferinței de presă, ce se va întâmpla cu cabana Călinești, președintele Consiliului Județean a replicat prin faptul că se are în vedere un plan de dezvoltare pentru că la Suceava „Direcția de Drumuri și Poduri a fost dusă în insolvență în perioada de până în 2012”.

Cum Cabana Călinești este situată la un kilometru de drumul județean și este amplasată pe raza comunei Dărmănești este de neînțeles de ce această cabană a fost trasformată în bază pentru Direcția de Drumuri. E greu de crezut cum turiștii ajunși la cabana Călinești se vor caza pășind între cântare și alte utilaje alte Direcției de Drumuri și Poduri Suceava.

Nu au mai fost soluții foarte viabile și lucrurile stau în felul următor. Pornind de la faptul că avem o rețea foarte densă de drumuri și foarte lungă de drumuri județene. Suntem spre final în a achiziționa un echipament foarte bine modern. Un Unimog care va fi operată pe Rarău pentru a deschide complet traseul Rarăul. Vrem să reușim să arate mai bine Călinești și Rarău, baze operațioanle cu echipamente … o extindere teritorială, o bază ca și teren pentru drumuri restul ca va fi turism… rămâne structura de cazare”,  a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*