Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Indivizii care au împușcat o suceveancă, în Italia, au fost prinși

Mariana-SologiucIndivizii care au ucis o suceveancă de 35 de ani, în mai 2015, în Italia, au fost prinși de polițiști. Este vorba despre doi frați, Arturo și Cipriano Cioffo, de 35 și 39 de ani, care au fost arestați de polițiștii italieni pentru omor, posesie ilegală de arme și incendiere.

Ei au împușcat-o de trei ori în cap pe Mariana Sologiuc, din cauza unei datorii de 500 de euro.

Suceveancă împuşcată în stil mafiot în Italia

Potrivit Obiectiv de Suceava, din investigațiile procurorilor italieni, a interceptărilor telefonice și a percheziției făcute în casa fraților Cioffo, s-a putut stabili că suceveanca a fost implicată în mai multe ilegalități alături de aceștia, în special în fraude cu asigurări și trafic de mașini. În plus, Mariana Veronica Sologiuc a avut în trecut și o relație cu Cipriano Cioffo.

Anchetatorii au descoperit că motivul crimei a fost o datorie de 500 de euro pe care suceveanca o avea la cei doi frați.

Arturo Cioffo

Arturo Cioffo

Soțiile lui Arturo și Cipriano Cioffo au fost audiate și ele de procurorii italieni, însă în încercarea lor de a le crea un alibi, acestea s-au contrazis de mai multe ori. În plus, după ce au analizat convorbirile de pe telefonul victimei, carabinierii au observat că înainte de comiterea crimei, Mariana Veronica Sologiuc a purtat mai multe discuții cu cei doi frați. O altă probă ce îi incriminează pe frații Cioffo sunt imaginile de pe o cameră video din apropierea locului crimei, în care mașina lor este filmată prin zonă la puțin timp înainte de comiterea asasinatului.

„Au încercat să însceneze o execuție, pentru a induce în eroare anchetatorii, atât prin incendierea mașinii, precum și prin modul în care a fost omorâtă femeia, căreia i-au pus în gură un inel cu cap de șarpe ce a fost găsit în timpul autopsiei”, a declarat procurorul Francesco Greco de la parchetul de pe lângă Tribunalul de Nord din Napoli.

like-facebookÎn timpul percheziției făcute la locuința fraților Cioffo, a fost găsit un pantof, în talpa căruia se aflau documentele româncei, două coduri PIN și un card de sănătate. Atât pe acel pantof, cât și la bordul mașinii celor doi italieni au fost găsite amprentele Marianei Veronica Sologiuc, cât și a suspecților. Anchetatorii italieni au reușit să dea de urma criminalilor după ce în mai multe interceptări telefonice vorbeau despre asasinarea sucevencei. Într-una dintre discuțiile purtate, unul dintre frați chiar spunea: „atunci ce trebuie să fac, trebuie să-l ucid așa cum am făcut cu femeia din Villa Briano?”.

Cipriano Cioffo

Cipriano Cioffo

În luna mai a anului 2015, trupul neînsuflețit al unei femei a fost găsit în apropiere de biserica din comuna italiană Villa di Briano. Aceasta a fost identificată ca fiind Mariana Veronica Sologiuc, de 35 de ani, din comuna Cacica. Ea lucra ca barmaniță la un bar din localitatea Parete, din regiunea Campania. Din câte se pare, suceveanca a fost sechestrată, înainte de a fi ucisă cu sânge rece.

Mașina ei, un Fiat Punto, fusese incendiată într-o localitate din apropiere. Anchetatorii italieni au demarat atunci o anchetă complexă pentru a-i prinde pe cei care au împușcat-o de trei ori în cap, cu un pistol de calibru 7,65 milimetri, pe femeia originară din județul Suceava.

Mariana Veronica Sologiuc avea un trecut tumultos. În anul 2006, ea a fost trimisă în judecată într-un dosar întocmit de procurorii DIICOT Suceava pentru că a dus la „produs” în Italia, mai multe tinere din preajma orașului Gura Humorului. În sarcina ei au fost reținute infracțiunile de „grup infracțional organizat”, „trafic de persoane” și „trecerea frauduloasă a frontierei”.

Suceveanca făcea parte dintr-o grupare de proxeneți albanezi, ce avea legături strânse cu lumea interlopă din Italia. Rolul ei era de a ademeni tinere cu locuri de muncă decente în Italia, însă odată ajunse în peninsulă, acestea ajungeau pe mâinile albanezilor, care după ce le băteau, le obligau să se prostitueze.

Înainte de a fi racolată în gruparea condusă de frații albanezi Armando și Dulber Kuka, Mariana Veronica Sologiuc practica și ea prostituția în zona orașului Napoli. În aceste împrejurări a fost convinsă să lucreze pentru albanezi, având rolul de a racola tinere din România, care să practice prostituția la stradă în Italia. Pentru faptele sale, suceveanca a fost arestată în luna februarie a anului 2006, însă la 15 iunie 2007 a fost eliberată condiționat de magistrații de la Judecătoria Botoșani.

Mariana Veronica Sologiuc era divorțată și avea un băiețel în vârstă de cinci ani, care era crescut de părinții ei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*