Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Consilierii locali au aprobat bugetul Sucevei. E cu 7% mai mare decât anul trecut

clDeliberativul local a aprobat, joi, proiectul de buget, pentru anul 2016, al cărui inițiator a fost primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, buget ce a primit girul consilierilor, dar cu anumite amendamente.

Suceava are un buget de 382 de milioane de lei, mai mare cu 7 % decât cel de anul trecut. După discuții în prealabil fiecare consilier ținând să își spună punctual de vederem bugetul Sucevei a fost aprobat cu votul a 21 din cei 22 de consilieri prezenţi. Astfel, la capitolul dezvoltare, potrivit proiectului de buget, au fost alocate 28 % din fonduri.

like-facebookBugetul va cuprinde sume mai consistente pentru finanţarea echipei de fotbal şi a celei de handbal. În ce privește fluidizării traficului pe strada Calea Unirii, s-a renunţat la inițiativa primarului Lungu, de lărgire a podului peste apa Sucevei, în favoarea realizării unui pod nou.

Lucian Harșovschi a ținut să susțină amendamentele consilierilor PNL între care cel referitor la realizarea podului peste apa Sucevei pentru varianta ocolitoare. Lungu a ținut să sublinieze că acest „proiect este nerealist, care va dura foarte mult, probabil peste 10 ani, şi greu de realizat, pentru că presupune trecerea peste multe proprietăţi private.”.

Edilul Sucevei a ținut să amintească în plenul Consiliului Local că parlamentarii pe care i-a susținut și ales în loc să aducă bani în județ pentru investiții inclusiv să termine centura ocolitoare au grija sa.

Parlamentarii pe care i-am ales și susținut în loc să termine ruta ocolitoare a Sucevei au grija mea. Nu s-au dus să ceară bani, au grija primarului. Mi s-ar părea corect să facemaceastă rută ocolitoare pe traiectoria Termica să ieșim spre Salcea, până vom reuși să facem un pod.Noi în acest an,cu o sumă minimă, prin cofinanțare și cu un program de asociere cu orașul Salcea, putem face această rută ocolitoare spre DN 29. Eu am dat dovadă de maturitate că am inițiat proiectul”, a spus Lungu care mai în glumă, mai în serios a zis că este „în campanie electorală din iunie 2004”.

La fileu a sărit și viceprimarul Ovidiu Doroftei care a replicat edilului Sucevei că domnia sa se află în campanie electorală, „fiind apanajul și calitatea fiecărui om politic”.

„Dar să spunem că nu numai consilierii locali se află în campanile, să spunem că și primarul este. Foarte bine. Este an electoral. Mai mult decât atât, să încercați să faceți diferența aceasta, primarul să dovadă de maturitate și este corect și cinstit la dresa întregului deliberative local care este aici, să spunem că și delibertivul local a dat dovadă de maturitate. Consilierii locali au votat acest buget și știți foarte bine, că, Consiliul local a fost alături în moment grele,dificile pentru Suceava și în momentele în care s-au luat decizii importante ca și cea de astăzi. Nu ne lăudăm dar nici nu ne așezăm în contradicție”, a spus Doroftei.

Un singur amendament a fost adus de consilierii PSD, prin Eugen Girigan, la proiectul de buget, alocarea a 50.000 de lei pentru un studiu de prefezabilitate pentru realizarea unei zone industriale în Suceava El a ținut să amintească că aceste investiții ar trebui să continue, amintind aici de reabilitarea zonei centrale, modernizarea pieței agroalimentare centrale, reabilitarea rețelelor de termoficare și a punctelor termice, amenajarea de terenuri de sport și introducerea utilităților în cartierul Tătărași.

Cele amintite anterior sunt doar câteva din priectele de dezvoltare pentru anul 2016, la care se adaugă și o serie reabilitarea Cetățeii de Scaun, modernizarea iluminatului public, achiziționarea de vehicule electrice, extinderea și reabilitarea rețelei de apă și sistemul de management integrat al deșeurilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*