Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Bugetul Sucevei, dezbătut de consilierii locali. Unde ar putea merge cei mai mulți bani

consiliu local clPrimarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că bugetul pentru anul 2016 este „unul optimist” și speră ca acesta să fie aprobat joi, în cadrul reuniunii deliberativului local.

„Am avut trei runde de consultări cu consilierii locali și am încercat împreună să găsim soluțiile la amendamentele ridicate de dumnealor”,  a spus Lungu care a precizat că din discuțiile purtate cu toate grupurile parlamentare din Consiliul Local a încercat să găsească soluții la amendamentele depuse de aceștia.

„Cele care s-au încadrat în baza legală, în primul rând, și cele care au putut fi suportate de buget au fost prinse. Le-am acceptat toate amendamentele propuse adică cele care îndeplineau condițiile legale. Mai departe, într-o anumită logică, dacă nu ar fi campanie electorală, mâine (n.r. joi) nici nu ar trebui să fie amendamente în Consiliul Local pentru că ele au fost discutate în cele trei ședinte pregătitoare. Dar având în vedere că ne aflăm într-o situație de precampanie electorală, mă aștept la orice”, a spus Lungu.

Edilul a prezentat bugetul în ordinea procentelor: învățământ 28,26%, locuințe, dezvoltare publică-15,99%,transporturi-13,94%, combustibil și energie-12,08%, protecția mediului-6,65% asistență socială-4,49%,autorități executive-3,3%, ordine publică-2,26%, datoria publică- 1,74%, evidența populației-1,58%, sănătate-1,51% și acțiuni generale-0,31%.

Edilul municipiului reședință de județ a amintit că o problemă importantă pe care a avut- o în această săptămână este legată de investiții, reparațiile care urmează a fi efectuate pe transport și distribuție respectiv repararea și înlocuirea contoarelor de la imobile.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*