Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

A înjunghiat un băiat de 14 ani în gură pentru că l-a certat că bea prea mult. Ce pedeapsă a primit

inchisoare 1Un tânăr din Izvoarele Sucevei a înjunghiat un băiat de 14 ani în cavitatea bucală pentru că l-a certat că bea prea mult. El a fost condamnat de magistrații Tribunalului Suceava la 3 ani și 6 luni de închisoare. Ilie Macovei a cerut instanței schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care a fost trimis în judecată respectiv din infracţiunea de tentativă de omor în infracţiunea de loviri sau alte violente. Cererea însă a fost respinsă de instanță ca nefondată.

Macovei a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, iar instanța a dispus o serie de măsuri restrictive între care dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei sau considerarea ca executată.

like-facebookTotodată, instanța aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Completul de judecată a dipus prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare şi îl obligă pe inculpat să se supună procedurii de prelevare de probe biologice. Instanța confiscă de la inculpat suma de 30 lei reprezentând contravaloarea cuţitului tip briceag folosit la săvârşirea infracţiunii, dispune restituirea, la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, către Serafeşco Maria a cuţitului tip briceag aflat în coletul nr.1 înaintat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. Minorul care a fost înjunghiat de Ilie Macovei a renunțat să se constituie parte civilă în cauză. Inculpatul trebuie să achite suma de 2189,55 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

A vrut să ia viața unui minor cu ajutorul unui briceag

Fapta pentru care a fost judecat Ilie Macovei s-a petrecut în luna martie a lui 2015, pe fondul stării bahice în care se afla și a acţionat cu intenţia de a-i lua viaţa minorului. Din ancheta procurorilor rezultă că, pe 20 martie 2015, inculpatul, Ilie Macovei, a mers , în cătunul Cruhla, în comuna Moldova Suliţa, la casa mamei sale. Femeia a văzut că odrasala este beată și l-a trimis într-o cameră, pentru a se odihni. Numai că acesta a mai băut singur două-trei sticle cu spirt medicinal. Nu trebuie omis faptul că în aceeaşi gospodărie, într-o altă casuță , mai locuiau un bărbat şi o femeie, concubini, la care în acea zi era venită o cunoştinţă, un minor în vârstă de 14 ani. În aceeași zi, seara, în jurul orei 18.30, Ilie Macovei s-a trezit din somn şi a ieşit din cameră, deranjat de gălăgia pe care ar fi auzit-o.

El avea în mână un briceag, iar minorul i-a reproşat că tot timpul este băut şi nu l-a văzut niciodată treaz. Deranjat că un copil îi atarge atenția și îi face reproșuri, a sărit asupra lui cu briceagul şi i l-a înfipt în zona cavităţii bucale.

Copilul a reușit să-i smulgă a cuţitul din mână iar ulterior, a ajuns la spital, unde a fost diagnosticat cu o plagă tăiată penetrantă în cavitatea bucală. Leziunile suferite de minor au necesitat 12-14 zile de îngrijiri medicale, fără a-i fi pusă viaţa în primejdie. Totuşi, având în vedere faptul că inculpatul a lovit victima cu un cuţit a cărei lungime este de 9,9 cm într-o zonă vitală, procuroii au reținut s intenţia de suprimare a vieţii, astfel că Ilie Macovei a fost acuzat de tentativă la infracţiunea de omor. Inculpatul a fost trimis în judecată în stare de libertate. Decizia Tribunalului nu este definitivă ,având drept de apel 10 zile de la comunicare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*