Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Mii de suceveni beneficiază de ajutoare de încălzire

caldura caloriferUn număr de 2.662 de locuitori ai municipiului Suceava au obţinut, până acum, aprobări pentru a beneficia de ajutoare de încălzire, potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei.

Dintre aceștia, 1.678 de proprietari sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, 421 se încălzesc cu centrale individuale pe gaze naturale, 157 produc căldură cu lemne, cărbuni sau petrol şi  5 fac uz de mijloace de încălzire pe bază de energie electrică.

like-facebookSucevenii pot depune, însă, în continuare dosare pentru obţinerea ajutorului de încălzire, sprijinul financiar urmând a fi acordat începând cu luna următoare celei în care este înaintată cererea.

Iarna trecută, 3.183 de suceveni au avut parte de compensări de la bugetul de stat, conform OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în sezonul rece. Plafonul pentru acordarea sprijinului financiar la încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat este similar anului trecut, respectiv cel de 786 de lei net pe membru de familie şi, de asemenea, de 1.082 de lei, în cazul unei persoane singure.

Venitul net pe membru de familie al celor care au folosit combustibili solizi, gaz petrolier lichefiat sau radiatoare electrice nu poate depăşi 615 lei. La stabilirea venitului net pe membru de familie nu sunt luate în calcul alocaţia pentru susţinere familială, bursa din Programul „Bani de liceu”, precum şi bugetul complementar pentru persoanele cu handicap.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*