Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO! Eveniment dedicat Unirii Principatelor Române, desfășurat la Școala „Dimitrie Păcurariu” din Șcheia

unirea sarbatorita la scheia (1)Pe data de 22 ianuarie 2016, la Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” din Șcheia, s-a desfășurat o acțiune cultural-artistică consacrată sărbătoririi Unirii din 24 ianuarie 1859.
În cadrul acestei acțiuni, elevii claselor V-VIII au desfășurat, pe 4 secțiuni, activități dedicate evenimentului amintit.

La secțiunea „Coordonate Istorice”, elevii, îndrumați de prof. Petruța Mirela Pintescu, au comentat evenimentul în cadrul unei mese rotunde. La secțiunea „Evocare Grafică”, elevii, îndrumați de ec. Iulia Buzuleac, de profesorii Ioana Șuleap și Adrian Cerlincă, au realizat un panou cu desene dedicate Unirii și personalității lui Alexandru Ioan Cuza.

like-facebookLa secțiunea „Evocare Lirică”, elevii, îndrumați de profesorii Sarmiza Luca, Oana Curea și Luminița Tonolla, au oferit un recital de poezie și cântece patriotice, prezentând totodată eseuri consacrate Unirii. La secțiunea „Cine știe răspunde”, elevii îndrumați de profesorii Oana Micu și Claudia Vornicu au răspuns la un set de întrebări referitoare la evenimentele din 1859.

Acțiunea a fost inițiată și supervizată de d-na director Ioana Bahrincean, care a oferit premii câștigătorilor de la activitățile desfășurate pe secțiuni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*