Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

FOTO! Ambasadorul SUA a vizitat mănăstirile Putna și Sucevița. A promis că revine în martie!

ambasador sua (3)Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a vizitat, joi, cimitirul evreiesc din Rădăuți și mănăstirile Sucevița și Putna, după ce cu o zi înainte a avut o întâlnire cu primarul Sucevei, Ion Lungu, și s-a aflat la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, unde le-a vorbit studenților cu ocazia aniversării a 87 de ani de la nașterea lui Martin Luther King Jr.

Discursul în limba engleză al ambasadorului Hans Klemm a fost despre viața și activitatea lui Martin Luther King Jr. și despre impactul său asupra Statelor Unite și a lumii în general, îndemnând studenții suceveni să lupte pentru respectarea drepturilor omului și să fie împotriva desegrării și discriminării rasiale

ambasador sua (4)Excelența Sa a vrut să afle de la președintele Federației Evreiești din Rădăuți, Șaim Cofler, cât mai multe amănunte despre cimitirul evreiesc unde sunt îngropați aproximativ 10.000 de evrei, dar unde se află și un Monument al Săpunului. Ambasadorul s-a interesat și de Sinagoga din Rădăuți despre a cărei existență nu știa inițial și a promis că o va vizita la sfârșitul lunii martie a acestui an, când se va afla într-o vizită oficială în județul Suceava.ambasador sua (1)

Trebuie amintit că programul ambasadorului SUA a fost oficial doar la Universitatea „Ștefan cel Mare” și la Primăria Suceava, restul deplasării în județ a avut un caracter privat.

like-facebookLa mănăstirea Putna, ambasadorul a fost întâmpinat de stareț, fiind impresionat de istoricul acesteia, dar și de picturile interioare și exterioare.

ambasadorLa mănăstirea Putna, ambasadorul SUA, Hans Klemm, s-a închinat la mormântul domnitorului Ștefan cel Mare și sfânt, apoi a trecut și pe la Sucevița.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*