Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

FOTO! Ambasadorul SUA a lăudat, la Suceava, societatea civilă pentru reacția avută după tragedia de la Colectiv

ambasador SUA la Sv (16)Conferinţa la care a participat ambasadorul SUA a început, joi, cu intonarea imnurilor, al României şi al Statelor Unite ale Americii şi a fost deschisă de prorectorul Universităţii sucevene, Ştefan Purici, apoi decanul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, Luminiţa Turcu, care a făcut introducerea ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Hans Klemm a lăudat societatea civilă pentru reacţia avută după tragedia produsă la clubul Colectiv din Bucureşti.

Aici, în România, anul trecut, la începutul lunii noiembrie, cu doar câteva luni în urmă, am fost martor unor lucruri de care cred că Martin Luther King Jr ar fi fost foarte mândru. Zeci de mii de oameni s-au adunat în toată ţara în mod paşnic pentru a cere schimbarea, aşa cum ne învaţă moştenirea lui Martin Luther King Jr să facem. Am fost impresionat îndeosebi de pasiunea tinerilor care îşi doresc un viitor mai bun, unul în care statul de drept triumfă şi lupta împotriva corupţiei este regula. Sper că acei protestatari şi alţi oameni vor mărşălui din nou către secţiile de votare atunci când va sosi momentul să-şi exercite puterea supremă, votul, pentru a alege persoane care vor fi lideri responsabili ai acestei naţiuni şi conducători ai cetăţenilor săi. Permiteţi-mi să închei cu unul dintre citatele mele favorite din Martin Luther King Jr: <>. Cred că România a făcut recent un pas imens către un viitor extraordinar şi, deşi nu putem vedea ce se află înainte, am deplină încredere în cetăţenii acestei măreţe ţări în acest an electoral şi în dorinţa lor de a avea un guvern care să-i slujească bine”, a declarat ambasadorul Hans Klemm.like-facebook

După discursul ţinut de ambasadorul american a urmat o sesiune de întrebări, pe care studenţii suceveni i le-au adresat lui Hans Klemm, iar acesta le-a răspuns cu multă răbdare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*