Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Ce pedeapsă a primit tânărul care și-a confecționat o armă și l-a ucis pe vărul tatălui său

savel-ostacioaieTribunalul Suceava a decis că inculpatul Săvel – Cătălin Ostăcioaie, de 18 ani, din satul Siliștea, orașul Liteni, va trebui să stea 10 ani într-un centru de detenție pentru omor calificat, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă. Acesta a fost trimis în judecată pentru că l-a omorât pe vărul tatălui său, un bărbat în vârstă de 47 de ani, pe care l-a împușcat cu o pușcă artizanală, după ce au avut un conflict într-un bar din Siliștea.

like-facebookPotrivit Obiectiv de Suceava, Tribunalul Suceava a luat față de inculpatul Săvel Cătălin Ostăcioaie, de 18 ani, din Siliștea – Liteni, măsura educativă a internării într-un centru de detenție pe o durată de 10 ani pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. Individul trebuie să plătească părților civile Maria Costache, Robert Costache și Elisei Costache 140.000 de lei daune materiale și morale, precum și statului suma de 13.000 de lei, reprezentând cheltuieli judicare. Decizia magistraților suceveni nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

La mijlocul lunii iunie 2015, Tribunalul Suceava a luat față de Săvel Ostăcioaie măsura educativă privativă de libertate constând în internarea într-un centru de detenție pe o perioadă de șase ani și șase luni de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de „omor calificat”, „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor” și „uz de armă”. La data de 4 iulie 2015, judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au trimis însă dosarul spre rejudecare la prima instanță de judecată.

La începutul lunii februarie 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Săvel – Cătălin Ostăcioaie, de 18 ani, din satul Siliștea, orașul Liteni, pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă.

Anchetatorii au stabilit faptul că, în cursul anului 2012, inculpatul s-a întors din Italia cu un cartuș pentru pistol și un cartuș pentru o armă de vânătoare, iar în perioada următoare a găsit pe raza orașului Liteni, în zonele unde se desfășurau partide de vânătoare, mai multe tuburi goale provenite de la cartușe trase de vânători. Săvel Ostăcioaie a luat aceste tuburi și le-a dus acasă, încolțindu-i ideea de a-și construi o armă pe care să o folosească în viitor.

Astfel, în circa șase luni de zile, utilizând o țeavă metalică, un arc de la o bicicletă, o bucată de lemn, diverse șuruburi și piulițe, inculpatul a construit o armă artizanală într-o magazie din gospodăria sa. După ce a terminat arma, a folosit cartușul de vânătoare original pentru a vedea dacă arma funcționează. Ulterior, într-un alt tub gol de cartuș a introdus fragmente de plumb precum și praful de pușcă de la cartușul adus din Italia, turnând deasupra ceară topită de la o lumânare. La acest tub a lipit capsa percutantă de la cartușul pentru pistol, Săvel Ostăcioaie declarând că acesta este cartușul folosit pe 20 octombrie 2014, când l-a omorât pe Neculai Costache, de 47 de ani, din Siliștea – Liteni, cu care avusese un conflict într-un bar din localitate.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*