Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Zeci de baruri și magazine din mediul rural, sparte de hoți

spargerePotrivit unor date ale Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, numai în perioada ianuarie – septembrie a anului trecut, din unităţi economice din mediul rural au fost sesizate 65 de furturi. Din păcate, în doar 2 cazuri magazinele respective erau prevăzute cu sisteme de securitate.

Vineri, Postul de poliție Arbore, a fost sesizat de un localnic de 59 de ani, administrator al unui magazin din localitate, despre faptul că, din interiorul societății au fost sustrase mai multe bunuri. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de pază sau alarmare, în perioada 13-15.01.2016, prin forțarea unei uși din spatele clădirii, persoane necunoscute au pătruns în interiorul magazinului și au sustras bani, aparatură electronică, băuturi alcoolice și produse de uz casnic, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 1.600 lei.
like-facebook
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de poliţişti în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Poliţiştii subliniază încă o dată importanţa asigurării unităţilor economice cu sisteme eficiente de închidere şi de securitate. Dotarea cu sisteme de alarmă a locaţiilor nelocuite permanent sau aflate în zone izolate, precum şi a magazinelor, chioşcurilor, barurilor este absolut necesară pentru prevenirea furturilor si protejarea bunurilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*