Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Unchiul copiilor preluați abuziv de stat a cerut instituțiilor statului norvegian și român să se implice pentru înapoierea celor 5 copii familiei

unchiul copiilorPrintre protestatarii care și-au manifestat, vineri, indignarea față de atitudinea statului norvegian s-a numărat și unchiul celor cinci copii, Gheorghe Bodnariu, din Iaslovăț. El le-a cerut instituțiilor abilitate să se implice pentru ca micuții să ajungă înapoi alături de părinții lor.

De asemenea, Gheorghe Bodnariu le-a mulțumit tuturor celor prezenți la manifestare, dar și tuturor celor care sunt alături de familie în aceste momente.

like-facebook„Familia lui Marius și Ruth este o familie mixtă româno- norvegiană, având împreună cinci copii: Eliana (10 ani), Naomi (7 ani), Matei (6 ani), Samuel (2 ani) și cel mai mic Ezechiel (3 luni). În data de 16 noiembrie 2015, statul norvegian, prin instituția de protecție a copilului (Barnevernet) le-a luat cei cinci copii și i-a dat în plasament la trei familii diferite. unchiul copiilor2Marius și Ruth s-au întâlnit pentru prima oară la o fundație a copiilor străzii din București, unde Marius era profesor de informatică, iar Ruth a venit din Norvegia să lucreze ca voluntar la această fundație. După ce s-au cunoscut se căsătoresc, apoi Marius se angajează ca inginer de comunicații la Romatsa, Ruth se angajează și ea ca asistentă medicală la fundația Ușa Deschisă. Înainte de a veni primul copil decid să se stabilească în Norvegia, în localitatea natală a lui Ruth, lângă părinții ei, considerând că o să aibă condiții mai bune pentru creșterea copiilor acolo. Ajungând în Norvegia, Marius se angajează ca inginer de rețele și comunicații, la primăria din comună. Ruth  se reîntoarce la Spitalul de Pediatrie ca asistentă medicală. În cei 10 ani de când sunt stabiliți în Norvegia au împreună 5 copii, două fete și trei băieți. Marius s-a implicat și la grădiniță și la comitetul de părinți al școlii”, a spus Gheorghe Bodnariu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*