Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Bărbat din Câmpulung Moldovenesc cercetat pentru că s-a aliat cu infractorii. Vezi ce făcea!

cercetat-arestat-de-orice-fel-300x240Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, au dispus, vineri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Dănuț Ioan Dariciuc din Câmpulung Moldovenesc pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinure la furt calificat și favorizarea infractorului.

like-facebookPotrivit prim porcurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, Constantin Steiciuc, infracțiunea de„tăinuire” la „furt calificat” constă în aceea că atât în cursul anului 2015, cât şi la un moment determinat în intervalul 08.09.2015-22.09.2015, a achiziţionat în mod repetat, cu rea credinţă, de la persoane identificabile, care au ca ocupaţie constantă furturile din locuinţe din comuna Pojorâta şi municipiul Câmpulung Moldovenesc, aparate electrocasnice (cu preponderenţă aparate TV tip LED, LCD şi SMART), inclusiv un televizor de tip SMART TV marca LG cu diagonala de 106 cm, furat din locuinţa persoanei vătămate S. M. din municipiul Câmpulung Moldovenesc în noaptea de 07-08.09.2015, precum şi scule de tâmplărie şi scule electrice folosite în construcţii, bijuterii şi alte valori, cu scopul evident de a le valorifica mai departe sau de a şi le însuşi deşi cunoştea originea ilicită a acestora.

În ce prinvește infracțiunea de favorizarea făptuitorului, constă în aceea că aflându-se în relaţii de colaborare pe linie infracţională, constând în achiziţionarea de bunuri furate şi schimb reciproc de informaţii de la numitul C. C. F., multiplu condamnat pentru infracţiuni de furt şi recidivist, în prezent arestat preventiv tot pentru fapte de furt, numitul Dariciuc Dănuţ Ioan a determinat iniţial prin corupere, inclusiv prin intermedierea oferirii unor sume de bani care depăşeau cu mult valoarea prejudiciului, recuperat şi restituit în mare proporţie persoanelor vătămate de organele de poliţie, şi ulterior şi prin ameninţări, în intervalul cuprins între sfârşitul lunii noiembrie şi pe parcursul lunii decembrie 2015, pe numiţii K. I. C. şi P. G. din comuna Sadova, persoane vătămate într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc având ca obiect infracţiuni de furt calificat săvârşite asupra lor de către numiţii C. C. F., S. L. şi L. G. M., trimişi în judecată în stare de arest preventiv, să se împace cu aceştia, urmărind în mod expres deturnarea instituţiei împăcării de la scopul ei legal şi căutând să îi ajute pe inculpaţi prin împiedicarea, în acest mod, a tragerii lor la răspundere penală, pentru a fi puşi în libertate şi a putea continua comerţul cu bunuri furate de aceştia. La data de 14.01.2016 ora 18:30 s-a dispus luarea măsurii reţinerii faţă de inculpat pentru o perioadă de 24 de ore.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*