Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Sechestru pe pădurea unui contrabandist trimis în judecată de procurori

padureProcurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, a inculpatului Marocico Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de „contrabandă”.

Potrivit procurorului Maria Cristina Ciornei, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava , în data de 4 ianurie 2016, în baza unei informaţii primite pe linie de serviciu, un echipaj al S.P.F. Brodina, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, s-a deplasat la domiciliul numitului Marocico Ioan, situat în comuna Brodina, întrucât existau date că în garajul-anexă al locuinţei ar fi fost depozitată o cantitate mare de ţigarete de contrabandă.

like-facebookMarocico Ioan a permis accesul organelor de poliţie în curte şi le-a însoţit la garajul unde se bănuia că sunt ascunse ţigarete de contrabandă, deschizând lacătul care asigura uşa de acces. În interiorul anexei a fost identificat un autoturism marca Mitsubishi Shogun, de culoare albastru închis. Analizând autoturismul, s-a constatat că acesta era plin de noroi, iar în interior erau depozitate mai multe colete ambalate în folie neagră. Tot în garaj mai erau depozitate şi alte colete învelite în folie neagră, precum şi doi saci de rafie, de culoare albă, în care se putea observa faptul că erau ţigări marca „Viceroy”.

La faţa locului a fost chemată o echipă operativă, s-a procedat la analizarea autoturismului, constatându-se că acesta era special adaptat transportului de ţigarete de contrabandă, având demontată bancheta din spate, pentru a se putea transporta o cantitate mai mare de ţigarete, iar în interior au fost identificate mai multe colete, învelite în folie neagră, având aceleaşi caracteristici cu cele depozitate în exterior.
A fost inventariat conţinutul baxurilor şi sacilor de rafie, identificate în garajului numitului Marcocico Ioan (în autoturism şi în exteriorul acestuia), stabilindu-se faptul că este vorba de cantitatea de 20.600 pachete ţigarete din care 14.500 marca „Viceroy”, cu timbru fiscal emis de autorităţile Republicii Ucraina şi 6.100 pachete ţigarete marca „Jin Ling”, cu timbru tip „Duty-free”.

Direcţia Regională Vamală Iaşi a evaluat prejudiciului produs Statului Român ca urmare a colectării şi deţinerii cantităţii de 20600 pachete ţigări provenind din contrabandă, rezultând o valoare a prejudiciului produs prin neachitarea valorii în vamă, a taxelor, accizelor şi TVA ce se ridică la suma de 245.479 lei.
Pentru a se asigura achitarea prejudiciului produs, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului Marocico Ioan, respectiv asupra unui moped, cu capacitate cilindrică de 50 cmc şi a suprafeţei de 1 ha pădure.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*