Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Sucevean căutat pentru spargeri, predat autorităților germane

curtea_de_apel_suceavaCurtea de Apel Suceava a admis, joi, cererea de executare a mandatului european de arestare emis la data de 02 decembrie 2015 de către Procuratura Landshut – Germania, în baza mandatului de arestare al Judecătoriei de primă instanţă Landshut din data de 27 noiembrie 2015, împotriva suceveanului Andrei Costel Marius.

Judecătorii suceveni au dispus predarea acestuia către autorităţii judiciare emitente, pe baza consimţământului acesteia. Completul de judecată a dispus ca, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România, pentru executarea pedepsei și arestarea pe o perioadă de 30 de zile  lui Andrei Costel Marius, împotriva căreia s-a emis mandatul european de arestare.

like-facebookCostel Marius Andrei este acuzat de germani că împreună cu Aurica Big și Ion Ciprian au dat cel puțin două spargeri la lanțurile din magazine Media Markt, de unde au sustras mai multe bunuri pe care le-au încărcat într-un autoturism Volkswagen Passat, de asemenea furat. Polițiștii judiciariști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale și polițiștilor din cadrul secțiilor de poliție au desfășurat în dimineața zilei de 7 ianuarie, acțiuni în vederea localizării și reținerii unor persoane urmărite în temeiul legii. In urma acțiunii, două persoane posesoare de mandate europene de arestare au fost localizate, fiind reținute și introduse în Arestul IPJ Suceava.

In urma activităților desfășurate de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, a fost pus în executare mandatul de arestare preventivă emis de Procuratura Landshut din Germania la data de 27 noiembrie 2015, pe numele lui Costel Marius Andrei, de 27 de ani, din comuna Slatina. In sarcina acestuia, autoritățile judiciare germane au reținut săvârșirea mai multor furturi în perioada februarie – martie 2015, pe teritoriul statului german.

In urma investigațiilor desfășurate de oamenii legii, urmăritul a fost localizat și reținut pe raza localității de domiciliu. El a fost introdus în arestul IPJ Suceava. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, din care suma de 840 lei, reprezentând onorariu avocat oficiu Goloca Alina, desemnată pentru a acorda asistenţă juridică persoanei solicitate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava (420 lei) şi la instanţă (420 lei) se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Suceava.  Sentința este definitivă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*