Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Sechestru pe casa unui sucevean trimis în judecată pentru contrabandă cu țigări

audi cu tigari 2Un sucevean a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru contrabandă.

Potrivit procurorilor,  01.06.2013, ora 18.45, un echipaj al I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei – S.P.F. Brodina, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ 209 G, pe raza localităţii Straja, a procedat la oprirea în trafic a unui autoturism marca Audi, despre care existau suspiciuni că ar fi fost implicat în traficul cu ţigarete de contrabandă.

like-facebookAu fost solicitate documentele conducătorului auto, stabilindu-se că se numeşte Adrian Ionel Calancea.
S-a procedat la verificarea bunurilor transportate cu respectivul autoturism şi, în momentul deschiderii portbagajului, au fost identificate 5 baxuri de ţigări marca „Viceroy”, care erau acoperite, parţial, cu două pături din material textil. Conducătorul auto a fost condus la sediul S.P.F. Brodina unde a participat la efectuarea cercetării amănunţite a autoturismului, constatând că în cele 5 baxuri se afla o cantitate de 2500 pachete ţigarete.

Direcţia Regională Vamală Iaşi a evaluat prejudiciului produs Statului Român ca urmare a colectării şi deţinerii cantităţii de 2500 pachete ţigări, marca „Viceroy”, provenind din contrabandă, rezultând o valoare a prejudiciului produs prin neachitarea valorii în vamă, a taxelor, accizelor şi TVA ce se ridică la suma de 26.962 lei.

Pentru garantarea recuperării prejudiciului şi acoperirii cheltuielilor judiciare, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatului CALANCEA ADRIAN IONEL, respectiv o cota parte dintr-o casă de locuit şi anexă gospodăreasca.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*