Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Consilierii locali au votat reducerea prețului gigacaloriei

clDeliberativul local a aprobat, miercuri, reducerea prețului gigacaloriei la populație, de la 185 la 179,5 lei. Aceasta în condițiile în care a avut loc reducerea TVA de la 24% la 20 % de la începutul acestui an. Inițiativa a fost a primarului Ion Lungu, care a propus aleșilor locali ca preţul plătit de populaţie pentru o gigacalorie să scadă de la 185 de lei la 179,5 lei.

Chiar dacă se preconizează un an electoral, nu toți aleșii au fost de acord cu proiectul de hotărâre așa că au fost înregistrate 16 voturi pentru şi o abţinere. Supus discuțiilor, proiectul a atras atenția aleşilor liberali, în frunte cu viceprimarii Lucian Harşovschi şi Ovidiu Doroftei, care au aminit că în perioada sărbătorilor de iarnă o parte din sucevenii racordați la sistemul centralizat de termoficare nu au avut căldură la parametri optimi, în timp ce alţii au suportat frigul din case deși, CL plătise în avans subvenţia către producătorul de agent termic „Bioenergy”, pentru aprovizionarea cu biomasă Primăria luase un credit în acest sens pentru capopulația să nu rămână fără agent termic, fapt ce nu a fost luat în calcul de Bionergy.

like-facebookMai mult, consilierii locali suceveni au respins proiectul privind închirierea unor bunuri de la Termica”, către noului distribuitor “Thermonet” pentru care Consiliul Local trebuia să aloce 100.000 de lei lunar.

Proiectul a obținut 15 voturi pentru și 2 abțineri, deși erau necesare 16 voturi pentru. Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a spus că există riscul ca sucevenii să rămână fără utilități. La acest proiect, cel mai probabil va fi convocată o nouă reuniune a Consiliului Local.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*