Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Dezvăluiri uluitoare: Brânzica de Dorna, românească doar cu numele. Este făcută în Polonia!

branzica-de-casa-600x400Că importurile de lapte și de lactate cresc de la o lună la alta, în timp ce prețul laptelui la poarta fermei românești scade, vedem în datele comunicate de către Institutul Național de Statistică. Ce nu știm însă este cât lapte adus de afară este etichetat cu steagul României și apoi vândut ca produs local, potrivit agrointel.ro. Sunt însă situații în care adevărul pare să iasă la iveală pentru că gura lumii vorbește, iar o astfel de practică imorală (nu ilegală!), iese la iveală.

like-facebookPetrea Dulgheru, un cunoscut medic veterinar din județul Suceava și totodată fostul director Direcției Sanitar-Veterinare din acest județ a intrat duminică în direct la emisiunea ”Viața Satului” de pe TVR 1 și a făcut o dezvăluire ce nu lasă loc de nici o interpretare privind soarta produselor din lapte românesc.

”Am ajuns acum, de în bazinul Dornelor nu mai este nici o fabrică de lapte și vine lăpticul, brânzica de Dorna din Polonia. Deci toată zona Dorna nu mai are nici o făbricuță de lapte, nu se mai fabrică nici o brânzică din România, vine brânzică din Polonia. Asistentul meu a plecat în Polonia și i-a învățat pe ăia să facă brânză și acum vine brânză cu marca LaDorna și se vinde în toți munții Dornelor”, a declarat cunoscutul medic veterinar din Suceava.

Specialistul apreciază că efectul importurilor masive se vede în scăderea efectivelor de animale. ”Este un dezastru pentru viitorul muntelui și în județul Suceava și în România. Dacă în Suceava, acum trei ani erau 180.000 de bovine, în prezent efectivul a scăzut la 150.000 iar în următorii ani nu vom mai avea nimic”, a concluzionat Petrea Dulgheru.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*